Antena 3 CNN Economic Poștașii se plâng că nu pot să plătească facturile cu cardurile de energie. Marcel Boloș: "Din 20 februarie le pot utiliza"

Poștașii se plâng că nu pot să plătească facturile cu cardurile de energie. Marcel Boloș: "Din 20 februarie le pot utiliza"

Poştaşii se plâng că nu pot să folosească noile carduri de energie pentru a plăti facturile. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a explicat, la Antena 3, când vor primi aceștia cititoarele necesare pentru plăți.

de Mia Lungu    |    20 Ian 2023   •   15:43

"Urmează să fie semnat contractul pentru livrarea a 7.200 de cititoare. Au termenul de livrare de 20 de zile, de la data încheierii contractului. Noi am precizat că obligația noastră este ca aceste carduri, împreună cu banii pe care îi virăm, să fie posibil de utilizat din 20 februarie.", a explicat Marcel Boloș.

"În 15 februarie facem alimentarea, respectiv transferul banilor de la minister către Poșta Română, și din 20 februarie angajamentul nostru este că se pot utiliza aceste carduri.

Facturile care vin pentru energie sunt cu decalaj de o lună, iar dacă vorbim de încălzire vin și cu două luni întârziere. Deci noi, prinzând luna februarie, începem cu consumurile energetice din luna ianuarie, deci ar fi perioada de timp necesară pentru a interveni chiar și în sezonul rece.

Aprobarea de la Comisie pentru această posibilitate de a veni în sprijinul persoanelor vulnerabile a venit în noiembrie, iar noi am făcut rapid toate demersurile necesare.

În lipsa acestor cititoare de card, oamenii ar trebui să meargă la oficiile poștale și operațiunea directă cu poștașul nu ar putea să aibă loc.", a mai precizat ministrul Boloș.

Citește și: Poştaşii nu ştiu cum să utilizeze cardurile de energie | "Vor face un training de două săptămâni, de la 1 februarie"

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close