Antena 3 CNN Economic PNDL provoacă un război în teritoriu. ”Se fac discriminări”

PNDL provoacă un război în teritoriu. ”Se fac discriminări”

PNDL provoacă un război în teritoriu. ”Se fac discriminări”
21 Iul 2017   •   16:30

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, a declarat, vineri, că "Guvernul discriminează regiunile dezvoltate ale României şi le premiază pe cele mai puţin productive'', fiind nemulţumit de alocarea banilor prin Programul Naţional de dezvoltare Locală (PNDL) 2. 

În opinia sa, în loc să susţină munca şi performanţa, ''Guvernul confiscă resursele judeţelor dezvoltate şi le transferă fief-urilor PSD''. 

La alocarea de sume din PNDL 2, judeţul Arad a primit 1.576 de lei pe locuitor şi este pe locul 34 în clasamentul naţional, în timp ce Giurgiu a primit 2.950 de lei pe locuitor, susţine Cionca. 

''Constatăm că Aradul este pe ultimele locuri şi la PNDL 2, atunci când e vorba să primească bani de la Guvern, dar este pe primele locuri printre judeţele care cotizează cea mai importantă sumă de bani la buget. Înţeleg solidaritatea, că trebuie să sprijinim zonele mai sărace din ţară, dar în mod sistematic, vestul ţării este secătuit de resurse, iar atunci când ar fi vorba să primească în funcţie de cât a cotizat, este lăsat la urmă'', arată Iustin Cionca, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES. 

Liderul CJ Arad susţine că se fac discriminări, ''cei productivi fiind descurajaţi, cei neproductivi sunt susţinuţi''. 

Cionca aşteaptă de la Guvern şi de la majoritatea parlamentară să elaboreze politici publice care să ducă la dezvoltarea zonelor sărace ale României, renunţându-se la transferarea în forţă a banilor din vestul ţării spre acelea. 

Consiliul Judeţean Arad a obţinut finanţare prin PNDL 2 pentru următoarele obiective: Secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad (17 milioane de lei), pentru construirea unui nou spital de psihiatrie la Căpâlnaş (27 milioane de lei), modernizări şi reabilitări a cinci drumuri judeţene, rămânând nefinanţate alte cinci astfel de obiective de infrastructură rutieră. 

''În ce priveşte sistemul sanitar, avem două veşti importante, respectiv, vom construi un spital nou de psihiatrie la Căpâlnaş, pentru că la cel vechi plătim chirie în prezent, şi asta este inacceptabil pe termen lung. de asemenea, vom realiza o secţie nouă de Oncologie'', menţionează Iustin Cionca. 

În ultima perioadă, CJ Arad a realizat investiţii importante în depistarea precoce a cancerului, a fost cumpărat un RMN modern pentru Spitalul Judeţean, a demarat programul de screening mamar în colaborare cu Universitatea ''Vasile Goldiş'', iar printr-un parteneriatul al universităţii arădene cu o universitate din Statele Unite, se aşteaptă sprijin pentru depistarea precoce a cauzelor care duc la numărul mare de îmbolnăviri de cancer în judeţul Arad. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close