x close

Problemele cu care se confruntă mediul economic din cauza pandemiei de coronavirus. "O companie care intră în insolvenţă afectează negativ mai mulţi furnizori"

04 Iun 2020   •   11:39
Problemele cu care se confruntă mediul economic din cauza pandemiei de coronavirus. "O companie care intră în insolvenţă afectează negativ mai mulţi furnizori" Pexels

Criza provocată de pandemia de coronavirus afectează grav mediul economic actual, spune Iancu Guda, preşedintele Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România şi service director la Coface România.

„Problemele economiei româneşti sunt multiple: avem foarte multe companii mici, 95% sunt firme cu venituri sub un milion de euro; avem un capital de lucru negativ. Astăzi, o companie care intră în insolvenţă afectează negativ mai mulţi furnizori. Avem un grad de îndatorare fără precedent. Gradul mediu de îndatorare este de 75%. Acum 12 ani era de 65%”, a afirmat Iancu Guda în cadrul videoconferinţei Confidex „Provocările companiilor româneşti înainte şi după pandemie”, parte din proiectul mai amplu „Despre încrederea în economie în vreme de criză”, potrivit zf.

Parteneri
Parteneri
sati