Antena 3 CNN Economic Ministrul Raluca Turcan, atac la sporurile medicilor şi asistentelor: Sunt inechităţi în salarizarea în sănătate şi ele trebuie corectate

Ministrul Raluca Turcan, atac la sporurile medicilor şi asistentelor: Sunt inechităţi în salarizarea în sănătate şi ele trebuie corectate

Atac extrem de dur al ministrului Muncii, Raluca Turcan, vineri dimineaţă, la adresa medicilor şi asistentelor, în plină pandemie.

Ministrul Raluca Turcan, atac la sporurile medicilor şi asistentelor: Sunt inechităţi în salarizarea în sănătate şi ele trebuie corectate
de Georgiana Adam    |    19 Mar 2021   •   09:49

Raluca Turcan spune că sporurile din sistemul sanitar sunt extrem de mari şi că medicii şi asistentele ajung să câştige sume mari.  

Ministrul mai spune că aceste categorii au furat startul şi este timpul să ne îndreptăm privirea către categoriile cu venituri mai mici.  

"Nu am spus că (medicii - n.r.) au salarii foarte foarte mari, dar sunt inechităţi în salarizarea în sănătate, iar aceste inechităţi pot fi corectate prin modificări la Legea salarizării. 

Personalul TESA e la nivelul anului 2020, iar o parte din medici și asistente au avut parte şi de o creştere a salariilor de bază și de sporuri, exceptat din plafonul de 30 la sută pe care îl prevede Legea salarizării. 

Nu vorbim de toţi medicii şi asistentele, sunt unele categorii, nu contează cine are sporurile şi avansurile, pe noi ne interesează să aducem echitate", a spus ministrul Muncii, Raluca Turcan, vineri.

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan sporuri medici
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close