Antena 3 Economic Schimbare importantă pentru românii care vor să ia un credit de la bancă

Schimbare importantă pentru românii care vor să ia un credit de la bancă

de Gabriel Dano    |    10 Iun 2021   •   18:23
Schimbare importantă pentru românii care vor să ia un credit de la bancă
Sursa foto: Pixabay.com

În pofida pandemiei, tot mai mulţi români vor să-şi cumpere o locuinţă, iar o bună parte dintre ei optează pentru programul "Noua Casă". În primele două luni de la startul programului, a fost epuizat aproape jumătate din plafonul de 1,5 miliarde de lei alocat pentru acest an.

Până acum, pentru „Noua Casă” au aplicat 5.500 de persoane. Iar valoarea totală a creditelor pe care le-au luat este de 735 de milioane de lei, după cum a anunţat pe Facebook ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Asta înseamnă aproximativ 49% din plafonul total de 1,5 miliarde de lei alocat pentru anul în curs.

„84% beneficiază de credite cu o valoare individuală de până la 70.000 euro, în timp de 16% beneficiază credite de până la 140.000 euro. Valoarea totală a creditelor acordate în baza garanţiilor programului Noua Casă, până la începutul lunii iunie, este de 1,43 miliarde lei”, a informat Alexandru Nazare.

Aşa că cei care vor să-şi cumpere o locuinţă prin  "Noua Casă", ar trebui să se grăbească, pentru că fondurile se epuizează rapid.

Românii vor putea încheia contracte de credit cu băncile la domiciliu

Deputații au modificat legea, așa că cei care doresc să ia un credit de la bancă pot semna a cum contractul și acasă. Dar asta doar dacă și creditorul este de acord.

De asemenea, parlamentarii au mai stabilit că, în condiții de pandemie, un contract de creditare poate fi încheiat și la distanță, prin mijloace electronice.

Legea va fi trimisă la președintele Kalus Iohannis pentru promulgare.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close