Antena 3 CNN Economic Scutire de taxe pentru firme. Ce trebuie să facă companiile pentru angajaţi

Scutire de taxe pentru firme. Ce trebuie să facă companiile pentru angajaţi

Firmele care vor plăti angajaţilor abonamente la sălile de fitness ar putea fi scutite de plata unor taxe salariale la stat. 

Scutire de taxe pentru firme. Ce trebuie să facă companiile pentru angajaţi
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    16 Mai 2022   •   09:33

Vorbim despre un proiect de lege menit să încurajeze un stil de viaţă activ şi sănătos, scriu colegii noştri de la cotidianul naţional Jurnalul

Iniţiatorii proiectului susţin că activitatea sportivă prelungeşte speranţa de viaţă şi are efecte benefice pentru sănătate, iar costul prevenţiei este mult mai redus decât cel al tratamentului.

Inițiativa legislativă, semnată de parlamentari USR și PSD, a fost înregistrată recent la Senat și propune, practic, deducerea cheltuielilor aferente abonamentelor la sport, în limita a 400 de euro anual, la fel ca facilitățile acordate pentru oferirea serviciilor medicale. 

Mai multe informaţii găsiţi în ediţia de astăzi a cotidianului naţional Jurnalul. 

Taxe mai mari pentru români, cerute de Consiliul Fiscal | La ce ar putea crește TVA și ce scutiri fiscale ies de pe listă

Consiliul Fiscal, organism al statului care oferă sfaturi guvernanților în privința politicii economice, sugerează Executivului să crească taxele pentru că este nevoie de o mărire la bugetul de stat.

Un grup de lucru din cadrul Consiliului Fiscal a făcut o analiză în ultimele luni și vine cu un rezultat pe care economiștii l-au anticipat deja.

Concluzia este aceea că Guvernul nu mai are încotro și trebuie să crească taxele pentru că e imposibil să mai reducă cheltuielile în perioada următoare.

În plus, Consiliul Fiscal face și o recomandare de taxe care ar putea fi crescute în perioada următoare și care ar putea să aducă aproximativ 1,5% la bugetul de stat din PIB.

×
Subiecte în articol: taxe firme
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close