Antena 3 CNN Economic Sorin Grindeanu: E nevoie să intrăm cât mai repede pe un buget aprobat. Și așa suntem în întârziere

Sorin Grindeanu: E nevoie să intrăm cât mai repede pe un buget aprobat. Și așa suntem în întârziere

Sorin Grindeanu: E nevoie să intrăm cât mai repede pe un buget aprobat. Și așa suntem în întârziere
Sursa foto: Foto: gov.ro
14 Feb 2017   •   20:40

Premierul Sorin Grindeanu a explicat astăzi, la ”Subiectiv” ce a discutat cu președintele Klaus Iohannis pe tema bugetului pe 2017.

”Au mai fost discuții și înainte. Noi ne-am menținut punctele de vedere, am venit cu proiectul în Parlament, în marea sa parte a rămas în aceeași formă, era normal și legal să fie înaintat Președintelui spre promulgare. În plus față de ceea ce este la vedere, nu au fost discuții și nu cred că era cazul. Vorbim de un proiect de lege adoptat de Parlament, cât se poate de transparent. Îngrijorarea pe care a transmis-o nu o împărtășesc. E adevărat că e un proiect ambițios, un proiect care cuprinde toate măsurile din programul de guvernare, suntem ambițioși privind absorbția fondurilor europene, spre deosebire de anul trecut” a spus Sorin Grindeanu.

Premierul așteaptă ca președintele să decidă cu celeritate în privința bugetului, deoarece deja calendarul programului de guvernare este în întârziere.

”A spus că mai analizează câteva zile. Să știți că e nevoie să intrăm cât se poate de repede pe un buget aprobat. Toate instituțiile, administrațiile locale, e un întreg lanț. Și așa suntem întârziați ca și calendar. Eu de obicei înțeleg să țin discuțiile care nu sunt publice în acest fel. Am fost la Cotroceni tocmai pentru că îmi doresc să fie aprobat cât mai repede acest buget” a continuat Sorin Grindeanu, care crede că ”e afectată toată administrația, nu pot să funcționeze la capacitatea normală cu un buget de avarie. Administrațiile locale și județene vor ajunge să își aprobe bugetele, probabil, în luna martie”.

Pe lângă buget, Executivul lucrează intens la două dintre cele mai importante proiecte legislative ale anului.

”Am încercat să croim acest buget după programul mare de guvernare. Și acum lucrăm, acești bani care ar finanța aceste programe sunt prinși în legea bugetului, este important să spun că a început să lucreze comisia privind legea prevenției. Au început discuțiile pe legea salarizării unice, de asemenea foarte important” a subliniat Sorin Grindeanu.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close