Antena 3 Economic Un bancher vrea să-l convingă pe premier să-şi încaseze salariul pe card: Băncile nu mai au comisioane la carduri

Un bancher vrea să-l convingă pe premier să-şi încaseze salariul pe card: Băncile nu mai au comisioane la carduri

21 Sep 2017   •   19:11
Un bancher vrea să-l convingă pe premier să-şi încaseze salariul pe card: Băncile nu mai au comisioane la carduri

Vicepreşedintele BCR, Dana Demetrian, a declarat joi că pentru a-l convinge pe Mihai Tudose să-şi încaseze salariul pe card i-ar prezenta dezavantajele menţinerii cash-ului din perspectiva economiei naţionale.

„Cum i-aş prezenta premierului avantajele cardului de debit? Aş începe prin a-i arăta care sunt dezavantajele menţinerii cash-ului din perspectiva economiei naţionale. Cardurile de debit şi conturile ataşate nu sunt purtătoare de comisioane în cazul celor mai multor bănci din România. La comercianţi nu se plăteşte comision la tranzacţiile cu cardul. Avem zero comision la ATM-urile băncii şi internet banking gratuit. Nu trebuie să ne mai speriem de comisioane. Însă, în România, 80% dintre tranzacţii se fac cash”, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedintele BCR, la o conferinţă de presă organizată joi, 21 septembrie.

Aceasta a răspuns astfel la o întrebare referitoare la cum ar putea un bancher să-l convingă pe primul ministru să-şi încaseze salariul pe card şi nu cash.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close