Antena 3 Economic Un miliardar român, pe coperta revistei americane Forbes. L-ar putea întrece pe Ion Țiriac

Un miliardar român, pe coperta revistei americane Forbes. L-ar putea întrece pe Ion Țiriac

11 Sep 2019   •   17:54

Dacă în ultimii ani Ion Țiriac nu a avut prea mari emoții pentru ocuparea primei trepte a clasamentului celor mai bogați români, fostul tenismen ar putea fi detronat de Daniel Dines, cofondatorul și CEO-ul UiPath, scrie revista Forbes.

Fondată de Daniel Dines (CEO) și Marius Tîrcă (CTO), UiPath este o platformă de software specializată în Enterprise Robotic Process Automation (RPA), care a reușit performanța de a deveni primul unicorn românesc (companie de tehnologie a cărei valoare a depășit 1 miliard de dolari).

Într-un interviu exclusiv acordat din București ediției americane a Forbes, Daniel Dines este ilustrat ca fiind miliardarul care schimbă fața industriei din care face parte. Dines este figura reprezentativă a creșterii din domeniul tehnologiei, care a readus speranța antreprenoriatului în Europa de Est.

UiPath creează roboți care efectuează automat sarcini repetitive. S-ar putea să asociați roboții cu alegerile din Rusia, însă compania condusă de Dines a ajuns la o evaluare de 7 miliarde de dolari, din vânzarea unor produse care pot să extragă numere din PDF-uri în software-uri de contabilitate sau să proceseze cererile de asigurare – sarcini care nu necesită un efort intelectual sporit, reușind să preia munca repetitivă a oamenilor care lucrează în sistemul bancar sau a celor care lucrează în cadrul operatorilor de telefonie mobilă.

Mai multe, pe Forbes.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close