Antena 3 CNN Economic Virgil Popescu: ”Statul nu a votat pentru aprobarea situațiilor financiare în Adunarea Generală a Petrom”

Virgil Popescu: ”Statul nu a votat pentru aprobarea situațiilor financiare în Adunarea Generală a Petrom”

Ministrul Energiei Virgil Popescu declară că statul român nu a votat, azi, pentru aprobarea situațiilor financiare în Adunarea Generală a Petrom.

Virgil Popescu: ”Statul nu a votat pentru aprobarea situațiilor financiare în Adunarea Generală a Petrom”
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
de Redacția Antena 3 CNN    |    26 Apr 2023   •   22:18

Ministrul Energiei Virgil Popescu declară că statul român nu a votat, azi, pentru aprobarea situațiilor financiare în Adunarea Generală a Petrom, întrucât nu prevedeau taxa pe solidaritate și nici măcar un provizion pentru aceasta.

“Nu aveam cum să votăm așa ceva”, a declarat Virgil Popescu, scrie financialintelligence.ro.

Citeşte şi: Virgil Popescu anunță construirea unei conducte de gaz de 180 de kilometri în România

De altfel, raportul AGA al Petrom transmis Bursei de Valori Bucuresti arată că punctele privind situaţiile financiare şi bugetul au fost votate cu aproximativ 70% din capitalul social, în timp ce la punctul privind dividendele voturile au reprezentat 91% din capitalul social. Ministerul Energiei deține 20,7% din Petrom.

Surse din Ministerul Energiei au declarat că nici Comitetul de Audit al Consiliului de Supraveghere nu a emis opinie favorabilă în privinţa situațiilor financiare ale companiei.

×
Subiecte în articol: Virgil Popescu Petrom
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close