Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Klaus Iohannis a convocat CSAT pe problema consumului de droguri: "Risc major pentru siguranța națională"

Klaus Iohannis a convocat CSAT pe problema consumului de droguri: "Risc major pentru siguranța națională"

Președintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Țării, în plin scandal al consumului de droguri în rândul tinerilor. Fenomenul, care a luat amploare, este considerat o amenințare la adresa siguranței naționale.

Klaus Iohannis a convocat CSAT pe problema consumului de droguri: "Risc major pentru siguranța națională"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Oct 2023   •   16:42

Astăzi, în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor au fost dezbătute subiecte importante, referitoare la problema consumului de droguri în rândul tinerilor, dar și la creșterea pedepselor pentru traficanți.

Totodată, președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, fiind inclusă, pe ordinea de zi, problema consumului de droguri de către tineri și elevi.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc joi, 12 octombrie 2023, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni.

Citește și: Răsturnare de situaţie în cazul olimpicei Shara, fata care a murit după o supradoză în casa prietenului din Neamț

Pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la:

  • Consumul de droguri/alte substanțe stupefiante de către tineri/elevi - risc major la adresa siguranței individuale și naționale
  • Evoluțiile privind situația de securitate în regiunea Mării Negre în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Implicații pentru România;
  • Planul de înzestrare a Armatei României 2024-2033. În cadrul ședinței CSAT vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Guvernul începe, de mâine, o caravană prin ţară pentru combaterea consumului de droguri, scopul campaniei derulate de Ministerul Familiei fiind acela de a le arăta tinerilor ce implicaţii are dependenţa de stupefiante.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close