Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Pensiile sub 3.000 de lei, scutite de impozit. Propunerea, votată la Comisia de buget din Camera Deputaţilor

Pensiile sub 3.000 de lei, scutite de impozit. Propunerea, votată la Comisia de buget din Camera Deputaţilor

Parlamentarii PNL au depus un proiect de lege care prevede scutirea de impozitul pe venit a pensiilor de sub 3.000 de lei. Ce spune PSD despre acest demers.

Pensiile sub 3.000 de lei, scutite de impozit. Propunerea, votată la Comisia de buget din Camera Deputaţilor
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Claudia Popovici    |    29 Noi 2022   •   17:47

Partidul Național Liberal are o propunere care aprinde coaliția de guvernare în acest moment, și anume ca pensiile sub 3000 de lei să nu fie impozitate, practic să fie scutite de la plata impozitului.

De cealaltă parte, Partidul Social Democrat nu ar fi de acord cu o astfel de variantă, spunând faptul că au fost propuse în cadrul coaliției de guvernare vouchere care să vină în ajutorul pensionarilor începând de anul viitor.

De asemenea PSD  a reamintit şi de măsura privind majorarea punctului de pensie, despre care s-a tot vorbit în ultima perioadă, o majorare care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023.

În acest context, Comisia de Buget-Finanțe a Senatului va analiza acest amendament privind neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei propunere a PNL. Urmează însă şi votul în plen.

×
Subiecte în articol: pensii scutire impozit PNL PSD vot
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close