Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Raed Arafat: Guvernul organizează o caravană în ţară pentru a-i informa pe români despre cutremur

Raed Arafat: Guvernul organizează o caravană în ţară pentru a-i informa pe români despre cutremur

Raed Arafat a anunțat că populația României va fi informată despre cutremur prin intermediul unor caravane mobile, care se vor deplasa în zonele cu risc seismic.

Raed Arafat: Guvernul organizează o caravană în ţară pentru a-i informa pe români despre cutremur
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2023   •   19:14

Raed Arafat a anunțat, în cadrul ședinței de Guvern de azi, că românii vor fi informați despre cutremur prin intermediul caravanelor mobile.

Șeful DSU a vorbit, de asemenea, și despre aplicațiile care au fost create cu scopul de a-i pregăti pe oameni pentru situațiile de urgență.

"Departamentul pentru Situații de Urgență are misiunea de a se ocupa de pregătirea populației pentru situațiile de criză.

În ultimii ani, au fost derulate mai multe campanii de informare a populației, iar una dintre acestea urmează să fie difuzată din nou, la 30 de televiziuni, începând de săptămâna viitoare.

Citește și: Celulă de criză la Guvern după valul de cutremure. Ciucă: "Şcolile cu risc seismic I să intre în reabilitare imediat"

Campania a fost realizată de colegii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și este formată din șapte clipuri.

Primul videoclip ne arată cum să ne pregătim pentru un cutremur, iar celelalte șase au în vedere modul în care trebuie să reacționăm în timpul unui seism, în diferite situații.

Platforma "Fii pregătit" este creată, de asemenea, pentru informarea populației, iar sfatul meu este ca oamenii să consulte acest site înainte de a se confrunta cu un risc, nu după.

De asemenea, caravanele mobile se vor deplasa în locurile cu risc seismic, iar programul lor va fi disponibil pe platformele DSU și "Fii pregătit".

Urmează să fie lansat și un ghid scris, care va fi distribuit în zonele rurale sau în zonele fără acces la internet", a spus Raed Arafat.

×
Subiecte în articol: Raed Arafat cutremur
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close