Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Adina Anghelescu, dezvăluiri exclusive despre dosarul în care a fost condamnat Marian Vanghelie: "Denunţătorii erau arestaţi la acea vreme"

Adina Anghelescu, dezvăluiri exclusive despre dosarul în care a fost condamnat Marian Vanghelie: "Denunţătorii erau arestaţi la acea vreme"

Jurnalista Adina Anghelescu a precizat în cadrul emisiunii "Exces de putere" de la Antena 3, detalii exclusive din dosarul în care a fost condamnat Marian Vanghelie.

Adina Anghelescu, dezvăluiri exclusive despre dosarul în care a fost condamnat Marian Vanghelie: "Denunţătorii erau arestaţi la acea vreme"
de Georgiana Adam    |    28 Mai 2021   •   23:07

„Este vorba de dosarul în care a fost condamnat primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie și trebuie să amintim faptul că dosarul respectiv a fost făcut în 2015 de DNA, după acea rețetă binecunoscută din timpul domniei doamnei Kövesi la DNA, când deja procurorii erau învățați să scoată prejudicii chiar și din dosare în care nu exista niciun fel de raport de expertiză. Nu existau decât niște denunțători așa cum au fost și în cazul lui Vanghelie. Acei denunțători culmea, la acea oră erau arestați într-un dosar de evaziune fiscală de la Parchetul Tribunalului București care nu s-a finalizat", a spus jurnalista Adina Anghelescu în cadrul emisiunii "Exces de putere" de la Antena 3.

Cei doi denunțători s-au ţepuit reciproc în cadrul dosarului

„Dosarul are la bază denunțul dat de un anume domn Țene Victor care este partenerul de afaceri din firmele denunțătorului celălalt, Dumitru Marin, care a avut 49-50 de contracte cu Primăria Sectorului 5.

Ambii erau arestați la acea vreme pentru un prejudiciu estimat la 9 milioane de euro. Ori, la început când a dat declarații sub identitate protejată a fost devoalat în timpul procesului chiar de fostul lui partener Dumitru Marin pentru că, la un moment dat, s-au țepuit între ei, așa reiese din documentele din dosar.

Dosar în care a spus că e vorba de un prejudiciu de 10 milioane de euro pe care i l-ar fi dat lui Vanghelie, probabil ca să își acopere prejudiciul ei în acel dosar de evaziune. După care s-a mai gândit puțin și a zis nu domnule am dat 20% din contractele respective.

Mai este o chestiune că, luarea de mită absolut nu se probează, tot dosarul se bazează pe denunțător și pe declarații ale unor persoane din proximitatea lor care au lucrat cu ei în cele două firme și cu care au avut contracte.

Trebuie să menționez acest aspect, judecătoarea care a dat acești 11 ani și opt luni de condamnarea lui Vanghelie și altora din dosar, inclusiv denunțătorului a dat patru ani, lui Dumitru Marian, acesta care avea firmele de construcții se spune așa:  ”nimeni nu contestă realitatea efectuării lucrărilor de construcții de către firmele lui Dumitru Marian și beneficiile aduse locuitorilor din Sectorul 5, însă nimic nu justifică atitudinea lui Vanghelie de accesare şi plata unui preț a lucrărilor care să permită pretinderea şi primirea de foloase necuvenite”.

Deși în alte primării și alte sectoare erau aceleași tipuri de achiziții dar cu prețuri mai mari nu asta contează", a mai explicat Adina Anghelescu la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Marian Vanghelie Adina Anghelescu
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close