Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Dan Puric: "România nu mai este de mult condusă din interior. Aceşti oameni sunt aleşi din străinătate!"

Dan Puric: "România nu mai este de mult condusă din interior. Aceşti oameni sunt aleşi din străinătate!"

Actorul Dan Puric a reluat vineri, la Exces de putere, teza conform căreia poporul român este condus prin oameni impuşi din afara ţării şi că iniţiativele româneşti sunt descurajate şi minimalizate, pentru a accentua supunerea cetăţenilor şi a limita posibilităţile de emancipare.

Dan Puric: "România nu mai este de mult condusă din interior. Aceşti oameni sunt aleşi din străinătate!"
de Georgiana Adam    |    16 Apr 2021   •   23:29

Dan Puric: Aceşti oameni sunt aleşi din străinătate. Cred că sunt măsuraţi!

"Gândiţi-vă că România nu mai este condusă din interior de mult. Aceşti oameni sunt aleşi din străinătate. O mână de oameni care sunt anafectivi. Cred că sunt măsuraţi. 'Îl atinge şi nu-l doare.' A, dacă îl atinge personal, da.

Dar pe el nu-l doare ţara. Între cele două războaie mondiale sau pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza am avut, şi noi, oameni responsabili la conducere. Sigur, au fost şi multe lepre. Dar am avut mari oameni politici care şi-au dat demisia, care au avut probleme de conştiinţă.

De pildă, Alexandru Marghiloman (fost prim-ministru al României, n.r.), care s-a dus să semneze tratatul de pace de la Buftea (cu Imperiul German şi Austro-Ungaria, n.r.), şi toţi l-au făcut trădător. El s-a expus, s-a jertfit pentru România. Pe urmă şi-au dat seama.

I-aţi văzut pe ăştia că se jertfesc? Lăsaţi (că vând) bogăţiile ţării, ăştia au vândut sufletul acestei ţări.

În criză vezi, cu adevărat, personalitatea unui om. Ăştia aruncă pe fereastră tot. Se scufundă corabia şi ei aruncă bătrâni, tineri, mame, copii, idealuri, tradiţii. Biserica. Numai ei să rămână.

Dan Puric: Ăştia nu-s cu 'A fi sau a nu fi! Ăştia-s cu 'să moară mama, mă îmbogăţesc sau nu!'

Spuneaţi înainte de emisiune de 'actori politici'. Zicea Bibanu' (actorul Dem Rădulescu, n.r.) '- Dragă Puric, dacă n-ai Hamlet, nu pui Hamlet!' N-ai Laurence Olivier (actor britanic, n.r.), nu poţi să joci cu paznicul de la poartă.

La noi, nu mai este Vraca (George Vraca, actor român, n.r.), este luat unul de pe stradă, de cea mai joasă calitate, şi ăla nu ştie să decline existențial 'A fi sau a nu fi'.

Ălă zice: 'Să moară mama! A avea sau a nu avea! Mă îmbogăţesc sau nu.'

Dan Puric: Cum poţi să te duci la ski după dezastrul din spital?

Este în altă zonă ontologică. Au alte reflexe, nu-i vedeţi?

După dezastrul din spital, să rămână după o femeie carbonizată o cruciuliţă şi tu să de duci la ski? Eu n-aş fi putut în viaţa mea. E o stare de doliu. În creştinism suferinţa este o stare eclezială, o împărţim...

Beria, ministrul de interne al lui Stalin, a spus: 'Vreţi să conduceţi un popor? Opriţi orice iniţiativă particulară. Orice judecată proprie. Opriţi sentimentul religios, pentru că nu vor mai avea frică de tine!'...

De ce se stopează orice iniţiativă românească, mai ales acum? Chiar aşa suntem? Un popor de cretini care nu putem produce nimic?", a spus actorul, la Exces de putere.

 

×
Subiecte în articol: Dan Puric Exces de putere
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close