Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Elena Băsescu s-a lipit de un nou servici' | Mezina lui Traian Băsescu va scrie ştiri

Elena Băsescu s-a lipit de un nou servici' | Mezina lui Traian Băsescu va scrie ştiri

La aproape 43 de ani, mezina lui Traian Băsescu produce cea mai spectaculoasă reconversie profesională, trecând din tabăra tatălui deţinător absolut al titlurilor de prim-demolator şi prim-înjurător al presei chiar pe băncile gazetăriei. În ciuda investiţiilor majore în estetica sa, Elena Băsescu nu va prezenta ştiri, ci le va scrie.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Ian 2023   •   22:56

Pentru asta o califică acurateţea limbii române şi perfomanţele profesionale.

După ce a strălucit public în numeroase rânduri cu gafele ce au rămas în istorie, Elena Băsescu a fost lăudată public de tatăl său: "Fiica mea este mult mai deşteaptă decât o credeţi. E totuşi un copil care a terminat în Statele Unite la James Madison University, şi-a echivalat studiile şi aici".

În realitate, Elena Băsescu a urmat două semestre în regim part-time în SUA, în toamna lui 2002 şi în primăvara lui 2003. O mică inadvertenţă apare ş în CV-ul ei, unde a scris cu mâna ei că a studiat doi ani în America, nu unul singur. La acea dată apărea şi singurul loc de muncă avut până atunci, la Luxten, compania căreia primarul Băsescu îi dăduse contractul pentru iluminat în Capitală.

De acolo, EBA a ajuns, în 2009, direct europarlamentar şi a strălucit din nou.

La finalul mandatului, Elena Băsescu avea următoarele trecute în declaraţia de avere:

- 4 depozite bancare în valoare de 460.000 de euro (cont comun nuntă);

- apartament 130 mp, donaţie (soţul);

- autoturism Range Rover 2007;

- 2 autoturisme Mercedes, 1998 şi 2008 (soţul);

- bijuterii şi ceasuri de 50.000 de euro.

Din 2013 până în 2016, EBA a avut concediu de maternitate, iar ulterior, cu o maşină de 100.000 de euro, a mers la un serviciu pentru un salariu de 3.000 de lei pe lună. Avea să fie cel mai mic salariu pe care l-a avut în viaţa ei.

Ultima încercare înainte să îşi descopere talentul de gazetar a fost la Camera Deputaţilor - consilier la Comisia de Afaceri Europene.

Reporterii Antena 3 CNN au căutat-o timp de câteva zile, însă nu au găsit-o la muncă şi nici membrii comisiei nu ştiau că e în staff-ul lor.

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close