Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Euro s-ar putea devaloriza dramatic. Care este motivul | "Țările din zona euro au probleme"

Euro s-ar putea devaloriza dramatic. Care este motivul | "Țările din zona euro au probleme"

În aceste zile, analiștii economici atrag atenția asupra unei situații care îi îngrijorează pe mulți: dolarul a ajuns egal cu euro. Unii spun că nu s-a mai întâmplat așa ceva, deși, istoria ne arată altceva. Întrebarea care se pune în aceste momente e dacă se simte atât de rău moneda europeană încât astăzi a întrecut-o și francul elvețian. Ce urmează?

Euro s-ar putea devaloriza dramatic. Care este motivul | "Țările din zona euro au probleme"
Sursa foto: Pixabay
de Gabriel Dano    |    08 Iul 2022   •   22:04

"Euro va rămâne a doua monedă de tranzacționare, dar e clar că este mai slabă, pentru că economiile în zona euro achiziționează, au probleme de energie, gaze, carburant. Statele Unite sunt într-un avantaj, pentru că vând și gaze elecrifiate, și carburant. Deci n-au o problemă, chiar sunt în avantaj ca urmare a situației actuale.

Țările din zona euro au probleme, trebuie să pompeze foarte mulți bani în economie, sunt foarte mari cantități de euro și atunci sigur că este o devalorizare. Să vedem până unde va merge, pentru că vă dați seama că exporturile din țările Uniunii Europene nu mai sunt la nivelul ca înaintea invaziei Rusiei în Ucraina.

Și atunci sigur că au probleme și s-ar putea să intre chiar în recesiune. Banca Centrală totuși nu s-a gărbit să mărească dobânda de politică monetară pentru ca țările din zona euro să nu intre în recesiune, ne apără. Noi ne-am grăbit și atunci este o protecție", a spus fostul ministru  de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu, în emisiunea Exces de putere, moderată de Adrian Ursu și Oana Zamfir.

Dolarul, o nouă creştere. Cât costă azi moneda americană | Curs valutar BNR, 8 iulie 2022

Curs valutar BNR, 8 iulie 2022. Moneda naţională creşte vineri în raport cu euro, dar pierde teren comparativ cu dolarul american, după cum arată cursul BNR.

Cursul pentru euro anunţat de Banca Naţională a României (BNR) astăzi este de 4,9439 lei, în scădere faţă de miercuri, când ajunsese la 4,9451 lei.

Astfel, euro este în scădere vineri cu 0,0012 bani, iar moneda naţională a înregistrat o uşoară creştere.

Dolarul american a ajuns vineri la 4,8858 de la 4,8462, valoare înregistrată joi, ceea ce înseamnă o creştere de 0,0396.
 

×
Subiecte în articol: euro Exces de putere
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close