Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Fermierii români, strigăt disperat: "Nu ne mai umiliţi, nu suntem sclavi!"

Fermierii români, strigăt disperat: "Nu ne mai umiliţi, nu suntem sclavi!"

Ştefan Muscă, un fermier din judeţul Giurgiu, a lansat un mesaj către guvernanţi şi un strigăt disperat din partea tuturor fermierilor din România care se luptă să supravieţuiască şi să producă, în continuare, mâncare românească.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Noi 2022   •   14:28

Ştefan Muscă se chinuie să îşi lucreze pământurile şi, în acelaşi timp, să îi apere pe cei care poate nu au vocea sa sau poate nu au înţeles la fel de bine cum să te adresezi celor ce ar trebui să te asculte.

Fermierul se erijează acum în reprezentantul fermierilor, a constituit şi un sindicat al fermierilor şi încearcă să facă auzită vocea celor care vor să producă, aici în România, hrană pentru români la un preţ corect.

"E important să găsim soluţii să vedem dacă mai putem salva vaca de lapte pentru că în ultima perioadă, din cauza secetei şi a politicienilor iresponsabili care nu au venit cu nicio politică agricolă să putem ajuta vaca de lapte, vacile se taie zilnic.

Este coadă la abatoare, iar aceşti oameni umblă la evenimente. Noua lege a laptelui nu rezolvă problema pentru că nu e publicată încă, nu s-a pus în practică. Noi şi acum vindem cu 1,60 - 1,70 lei un litru de lapte, iar pe rafturile magazinelor ajunge cu 9 lei sau 10 lei. Noi nu mai putem să facem faţă", a declarat Ştefan Muscă.

În fiecare zi, 700 de vaci de lapte din România sunt duse la abator. E o realitate crudă, dar care e rezultatul unei politici agrare care îi împinge pe fermieri să sacrifice până şi vacile de lapte. Asta fiindcă a devenit nerentabil să le mai creşti.

De pildă, subvenţia pentru o vacă din România faţă de o vacă din Ungaria este de două ori şi jumătate în favoarea celei din Ungaria. În acest fel, vom ajunge să nu mai avem lapte fabricat în România.

Strigătul de disperare al fermierilor ar trebui să se audă la Bucureşti, iar de la Bucureşti la Bruxelles, acolo unde se iau marile decizii.

×
Subiecte în articol: Ştefan Muscă fermieri
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close