Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Atac fără precedent la avuţia românilor: Hidroelectrica, pusă la zid în plină campanie de vânzare a acţiunilor

Atac fără precedent la avuţia românilor: Hidroelectrica, pusă la zid în plină campanie de vânzare a acţiunilor

Mai multe ONG încearcă să blocheze investiţii vitale pentru români, realizate prin compania Hidroelectrica.

Atac fără precedent la avuţia românilor: Hidroelectrica, pusă la zid în plină campanie de vânzare a acţiunilor
Sursa foto: Facebook / Hidroelectrica
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Iun 2023   •   23:09

Campanie şocantă şi fără precedent. Comunitatea Declic, Bankwatch România, Corupția Ucide, Eco Civica și Agent Green au declanşat un atac împotriva listării la bursă a Hidroelectrica.

Cele cinci origanizaţii prezintă o serie de riscuri asociate proiectelor Hidroelectrica.

"Costurile de producție și profiturile prognozate, anticipate de către Hidroelectrica, sunt bazate pe proiecții foarte optimiste și neracordate la evoluția legislației privind protecția mediului sau la schimbările climatice care afectează deja semnificativ debitele cursurilor de apă din România. 

Totodată, entuziasmul celor care promovează Hidroelectrica trebuie privit critic, în condițiile în care managementul companiei este politizat și puternic conectat la interesele de partid", scrie declic.ro.

"Viitorii acționari trebuie să fie sceptici în fața conducerii unei companii care este dispusă să se expună la astfel de riscuri fără să le prezinte și să le discute. Pe termen lung, Hidroelectrica se va dovedi a fi o gaură neagră pentru investitori", spune Roxana Pencea Brădățan de la Declic.

Cătălina Rădulescu, avocat Agent Green: "Chiar dacă Hidroelectrica ar obține un succes financiar ca urmare a listării la bursă, acest succes este grefat pe investiții imorale care distrug suprafețe foarte mari de păduri și habitate protejate, de care noi avem nevoie pentru a asigura un echilibru necesar susținerii vieții noastre. Înainte de investiții, cerem Hidroelectrica să comunice un audit financiar din care să reiasă aceste prognoze pozitive vehiculate odată cu listarea la bursă a companiei".

Întâmplător, același organizații de mediu sunt cele care au blocat în ultimii ani finalizarea a 11 hidrocentrale construite în proporție de 60% până la 95%, în timpul regimului comunist și ulterior.

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: hidroelectrica
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close