Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Încă un dosar „Belina” amenință vârful PSD

Încă un dosar „Belina” amenință vârful PSD

Încă un dosar „Belina” amenință vârful PSD
26 Ian 2018   •   22:28

Nici nu s-au stins bine ecourile scandalului Belina în PSD, că un nou loc devine celebru printr-o lege făcută de un social democrat. Lacul Grădinari din județul Giurgiu, pe care a pus mâna de zece ani fostul baron de Giurgiu Dan Păsat, a intrat în vizorul lui Nicolae Bădălău, președinte executiv al PSD. 

Senatorul PSD de Constanța Liviu Brăiloiu a depus acum o lună la Senat propunerea legislativă privind trecerea lacului de acumulare Grădinari de la Administrația Națională Apele Române, la Consiliul Județean Giurgiu, unde președinte este Marian Mina, fiul lui Bădălău.  

Principalul opozant al acestei inițiative a devenit Dan Păsat, fostul baron de Giurgiu al PDL. Acesta a închiriat lacul în urmă cu zece ani, iar în prezent este în litigiu cu Apele Române, după ce aceștia i-au reziliat contractul. Fostul baron PDL, proaspăt ieșit din închisoare, are nevoie de lac pentru a-și continua afacerile și îl acuză pe Bădălău că vrea să-l distrugă.

Păsat este convins că inițiatorul Brăiloiu nu are nicio treabă cu lacul, ci doar execută ordinele lui Bădălău. 

Acuzatul Bădălău acuză la rândul lui: „Dan Păsat a luat lacul ilegal”. Mai mult, Bădălău crede că proiectul este neconstituțional în forma actuală și i-a spus lui Brăiloiu că trebuie refăcut, pentru că este ilegal ca Apele Române să îi mai închirieze lui Păsat. 

 Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, nu vrea să audă de această afacere. „Noi nu am cerut așa ceva. Nu știu despre ce este vorba. Nici măcar nu știu unde e balta”. 

×
Subiecte în articol: Belina Exces de putere
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close