Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Masacru național comandat de la cel mai înalt nivel

Masacru național comandat de la cel mai înalt nivel

Milioane de pui de o zi au fost uciși în numai 12 zile din cauza unei aberații decizionale. Adrian Ursu și Oana Zamfir au prezentat, vineri, la "Exces de putere", documentele care demonstrează atrocitatea comisă în mari ferme de incubație din România.

Masacru național comandat de la cel mai înalt nivel
Sursa foto: Pixabay.com
de Gabriel Dano    |    22 Mai 2021   •   00:04

"Pare periculos în România atunci când decidenții nu cântăresc înainte de a hotărî. Și am văzut asta și în lunile lungi de pandemie când s-au dat ordonanțe militare, s-au dat decizii guvernamentale, care a doua zi constatai că de fapt nu au fost judecate în privința consecințelor.

Unele dintre ele erau reparate, altele erau păstrate săptămâni la rând până când venea o corectură. Ei bine, de data aceasta vorbim despre ceva care a durat 12 zile. Atât a durat o aberație decizională semnată de mulți oameni grei din instituții importante.

Ce s-a întâmplat în aceste 12 zile? Au fost pur și simplu uciși milioane de pui de o zi. Știți puișorii de o zi. Cred că fiecare dintre noi a avut în copilărie acel moment de duioșie maximă așteptând să vadă când iese puiul din ou. O să vă arătăm niște documente, pentru că am decis că nu putem să vă arătăm imagini.

Sunt absolut atroce, sunt absolut îngrozitoare. Sunt imagini din mari ferme de incubație din România care au fost nevoite să omoare - nici nu vă putem descrie metoda pe care au folosit-o - milioane de puișori de o zi pentru că s-a decis că este interzisă în toată țara comercializarea acestora", a spus Adrian Ursu.

"Nu am înțeles de ce s-a recurs la soluția radicală, mai ales că în cazul apariției unor astfel de focare legile europene și legile românești prevăd și rezolvarea acestor focare prin instituirea unor zone de 3 și 10 kilometri în jurul focarului în care se iau măsuri proporționate cu gravitatea ei", a explicat medicul veterinar Teofil Tădășan, într-o intervenție la Exces de putere.

sursa: Antena 3/ Exces de putere

"Pe data de 7 mai, o măsură nesăbuită, o decizie prost fundamentată sau mai bine zis nefundamentată a bulversat tot procesul de producție în avicultura României. Imediat când a apărut în Monitorul Oficial, pe data de 9 mai, am făcut o postare pe Facebook spunându-le clar că este greșit și că această măsură nu are temei în realitate iar tehnic nu se justifică.

În acelali timp, am luat legătura cu producătorii din țară, intervenind inclusiv în structura statală, dându-le telefon să intervină urgent pentru că acestă măsură nu poate să aducă binele țării ci blochează cel mai important sector din agricultura țării, care are cea mai bună performanță și anume sectorul avicol.

Iată de ce au rectificat măsura târziu și cu efecte extraordinare", a declarat, la rândul său fostul ministru al Agriculturii Petre Daea.

 

×
Subiecte în articol: Exces de putere petre daea
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close