Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Nicuşor Dan, dat în vileag de o serie de documente oficiale. Dovezi în premieră

Nicuşor Dan, dat în vileag de o serie de documente oficiale. Dovezi în premieră

În ediția de vineri seara a emisiunii Exces de putere a fost prezentat un material care s-ar putea să-l coste pe Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, destul de scump. Vorbim de documente oficiale prezentate în premieră şi licitații urmărite îndeaproape de procurori.

Nicuşor Dan, dat în vileag de o serie de documente oficiale. Dovezi în premieră
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Feb 2022   •   22:25

În ultima vreme, Nicuşor Dan pare să fie urmărit de tot felul de nenorociri. ANI îl controlează, mascații îi descind în primărie. Se adună, iată, dosarele, se adună controversele, îi pleacă oamenii din instituție şi pare că Nicuşor Dan a intrat în linia neagră.

Lanțul de interese se strânge tot mai mult în jurul primarului general al Capitalei. Dacă în primul dintre ele procurorii au descoperit deja o serie de angajări fictive în instituții cheie ale primăriei şi plasarea unor apropiaţi ai primarului şi protectorului său, Ludovic Orban, în poziţii importante, acum este vorba despre bani mulţi, licitații şi conflicte de interese.

Nicuşor Dan dat în vileag de o serie de documente oficiale

Antena 3 vă prezintă în exclusivitate detaliile unei afaceri care zornăie penal. Totul se învârte în jurul unei licitații pentru 100 de autobuze electrice.

Noua afacere puturoasă, deşi acoperită de explicațiile privind nevoia de aer curat, ecologie Green Energy, este dată în vileag de o serie de documente oficiale pe care vi le prezentăm în premieră.

Caietul de sarcini pentru licitația în curs are pe ultima sa pagină un nume, care, dincolo de rezonanța sa imperială, veți vedea că se regăseşte într-o alăturare ce îi poate fi fatală chiar primarului Nicuşor Dan.

Este vorba despre Celestin Domițian Drăgănescu. Acesta a fost adus imediat după alegeri de noul primar pe postul de consilier transport şi mobilitate urbană.

Nu a rămas doar cu această funcţie, ci a fost înfipt şi în Asociaţia de Dezvoltare Infracstrură pentru Transportul Public Bucureşti-Ilfov unde apare lipit în lista de membru, alături de Nicuşor Dan care este şi preşedinte al acestei structuri.

Procurorii pe noua licitație a lui Nicuşor Dan

Celestin Domițian Drăgănescu nu vine de nicăieri. Sa afirmat modest în spaţiul public ca unul dintre fondatorii Asociaţiei Metrou Uşor, dar a prosperat în calitate de acționar şi administrator al firmei OpenDev ITS SRL.

Datele de la Registrul Comerțului confirmă acest lucru şi atestă că este în continuare în aceste două calități activ în companie.

O companie care a reuşit nu de mult două performanțe, respectiv câștigarea procedurilor pentru achiziția de autobuze electrice şi a sistemului electronic de taxare din celebra localitate Dăbuleni, Dolj, precum şi cea referitoare la implementarea sistemului de management al traficului din municipiul Satu Mare.

În ambele afaceri OpenDev ITS SRL s-a asociat cu Toreb Informational Systems reușind, cum spuneam, că câştige cele două contracte din state. Toreb Informational Systems, asociații firmei consilierului personal al lui Nicușor Dan are exclusivitate la contractele de achiziție a sistemelor IST cu care sunt echipate cele 400 de autobuze autocar, cele 130 de autobuze hibrid Mercedes şi cele 100 de tramvaie Astra achiziționate recent de municipalitatea Bucureşti.

În clipa de faţă procurorii stau cu ochii pe noua licitație, cea privind achiziția a celor 100 de autobuze electrice. 

Descoperim de ce, pe larg, în materialul de mai jos.

 

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close