Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Poemul lui Charlie Ottley despre România. Britanicul a promovat țara noastră dincolo de granițe

Poemul lui Charlie Ottley despre România. Britanicul a promovat țara noastră dincolo de granițe

Charlie Ottley este jurnalistul britanic care s-a îndrăgostit de România. Acesta ne-a făcut țara cunoscută în întreaga lume. Poemul scris de el trage un semnal de alarmă.

de Ioana Mircea    |    23 Dec 2022   •   23:15

Charlie Ottley a făcut cunoscută România prin documentarul său Flavours of Romania care poate fi văzut pe Netflix. Britanicul a surprins autenticitatea țării noastre în imagini inedite.

Acesta s-a mutat în România și a scris un poem despre țara noastră, care pare să tragă un semnal de alarmă.

"Izlazuri verzi, udate, semănate, tractoare și combine pe datorie luate și-apoi, când câmpul se-așternea în zare, i-au înfipt stâlpi și garduri la hotare.Bulbi sfărâmați și culori veștejite, priveliști circumscrise, împărțite.

De foame, zeci de specii au murit, monoculturile au prins și-au înflorit. Vrăjiți de carduri, plasme, bani, din ce în ce mai mulți localnici își vând pământul din străbuni ca să deschisă pensiuni.

Din dividente și din bani împrumutați fac case cu pereții cimentați. Visează toți că se căpătuiesc, dar nici măcar nu se mai sinchisesc. Iar banii vin, dar nu prea au lipici și nimeni nu mai vrea să locuiască aici.

Tot ce era de admirat s-a dus, iar codrul e definitiv distrus. Și ce culori erau pe deal, odată!

Chiar rămâneai gură căscată, le zice moșul celor strânși la vechi povești cu lupi și urși și cu fânețele unde-au lucrat până s-a scos moșia la mezat", este poemul numit Progres.

Întregul interviu cu Charlie Ottley îl puteți urmări în video următor.

×
Subiecte în articol: Charlie Ottley
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close