Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Președinta ÎCCJ, dezvăluiri din interiorul sistemului: Trebuie să explicăm oamenilor despre ce este vorba

Președinta ÎCCJ, dezvăluiri din interiorul sistemului: Trebuie să explicăm oamenilor despre ce este vorba

Președinta ÎCCJ, dezvăluiri din interiorul sistemului: Trebuie să explicăm oamenilor despre ce este vorba
20 Apr 2018   •   22:53

Adrian Ursu și Oana Zamfir au prezentat în emisiunea „Exces de putere”, de la Antena 3, o parte din interviul acordat, în exclusivitate, de judecătoarea ÎCCJ, Cristina Tarcea, jurnalistei Ana Maria Bujor. 

Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție a declarat că există o uirașă neîncredere între magistrați și a explicat de unde a corint această tensiune în interiorul sistemului. 

„Vorbim de cauzele din interiorul sistemului nostru care generează această stare de tensiune. Ele există și le-aș reduce la două aspecte, lipsa de încredere și mă refer la lipsa de încredere sub cele două valente ale ei: Lipsa de încredere a oamenilor în Justiție și lipsa de încredere a noastră între noi. Tot ceea ce a apărut în spațiul public nu a făcut altceva decât să alimenteze lipsa de încredere. Datorită acestei lipse de încredere care tinde a deveni îngrijorătoare, cred că este cazul să arătăm oamenilor că nu avem nimic de ascuns, trebuie să lămurim anumite aspecte controversate, să explicăm oamenilor despre ce este vorba. Tocmai pentru a nu mai da naștere la speculații și la tot felul de scenarii”, a spus judecătoarea Tarcea. 

×
Subiecte în articol: Exces de putere Sistem
Parteneri
Noi dezvăluiri bombă ale văduvei celui ucis de fii vrăjitoarei Sidonia
x close