Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Jandarmeria a intervenit pentru deblocarea Vămii Siret. Traficul a fost restabilit în zonă, iar o parte dintre protestatari au plecat

Jandarmeria a intervenit pentru deblocarea Vămii Siret. Traficul a fost restabilit în zonă, iar o parte dintre protestatari au plecat

Forțele de ordine au intervenit în număr mare în Vama Siret, blocată de o săptămână de protestele fermierilor.

de Georgiana Adam    |    19 Ian 2024   •   22:36

Update 23:14 Protestatarii spun că au fost înconjurați, pur și simplu, de polițiști și jandarmi.

Traficul a fost restabilit în zonă, iar o parte din protestatari au plecat. Cei de la jandarmerie le-au spus că protestul spontan nu se mai justifică după atâtea zile, ci ar fi avut nevoie de autorizație.

Încă se mai poartă negocieri cu fermierii care au rămas la protest, ca să își mute utilajele care blochează cele patru benzi de circulație.

Mai multe mașini ale Jandarmeriei se află, vineri seara, acolo.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat la Exces de putere că există un apel făcut de Ambasada Turciei, care a cerut sprijinul Guvernului României pentru transportatorii turci.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți urmări imagini cu mașinile jandarmilor din Vama Siret:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

E vorba despre sute de șoferi din cei 1.000 blocați în Vama Siret, dincolo de frontieră, pe partea ucraineană, care nu mai au apă, mâncare sau combustibil.

”Încă nu ne-au spus nimic, doar se pregătesc (jandarmii – n.r.). Sunt aici, în fața noastră, și cred că se pregătesc să aibă o discuție cu noi. Cred că sunt 20 de mașini, și pe o parte, și pe cealaltă, nu le văd capătul”, a declarat Cătălin Gafițescu, unul dintre fermierii care protestează în vama Siret  de o săptămână.

 

×
Subiecte în articol: Vama Siret protestatari
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close