Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Exces de putere Teorie îngrijorătoare: Lanuri de grâu incendiate cu intenție. Cine pune focul?

Teorie îngrijorătoare: Lanuri de grâu incendiate cu intenție. Cine pune focul?

Adrian Ursu și Oana Zamfir au prezentat în această seară la Exces de putere informații și imagini legate de o controversă uriașă apărută în spațiul public.

Teorie îngrijorătoare: Lanuri de grâu incendiate cu intenție. Cine pune focul?
Sursa foto: captura video
de Gabriel Dano    |    08 Iul 2022   •   21:39

Despre seceta cu care se confruntă România specialiștii spun că se va prelungi și va avea consecințe dramatice. Dar, anul acesta spre dosebire de alți ani foarte fierbinți, ne confruntăm și cu un fenomen de care nu am prea avut parte anii trecuți. Este vorba despre incendii de lanuri, cu recoltă, în special în cele cu grâu.

Iar imaginile difuzate de Adrian Ursu și Oana Zamfir la "Exces de putere" nu sunt singurele. În mediul online circulă și alte clipuri absolut stupefiante. Cineva ar pune focul, care ar fi interesul?

"Ard lanuri de grâu și în vest, și în est, și în centrul României și în sudul bogat în recoltă, cel care ar trebui să țină nu doar nevoia României de cereale, ci și exportul țării noastre. Cifrele arată că producția de anul acesta oricum va fi mai mică cu vreo 2.000.000 de tone față de cea de anul trecut, dar împreună cu Oana am descoperit ceva stupefiant și anume că a început să circule deja pe internet o teorie însoțită și de imagini. Unii susțin că aceste incendii ar fi provocat și ca să arate că ele sunt provocate, au difuzat și un filmuleț, un elicopter care pare că face exact acest lucru.

O fi, n-o fi trucaj, o fi pixelul galben, în cazul lanului de de grâu. Asta rămâne să stabilească specialiștii", a spus Adrian Ursu. 

"Nu sunt eu mare expert militar, dar la cum manevrează elicopterul pare un elicopter de luptă, care trage cu niște rachete. S-ar putea să fie un colaj între două filmări și care să ne arate într-adevăr că e un elicopter care trage niște rachete.

Acuma, ca să dai foc la un lan de grâu nu ai nevoie de o rachetă. Ai nevoie de un chibrit. Din punctul ăsta de vedere, nu cred în teoria asta. Nu spun că n-ar exista cazuri în care cineva a dat foc la un lan de grâu ca se răzbune sau ca încaseze asigurarea. Dar, mi se pare destul de de ciudat. Ținând cont de context, lucrul ăsta devine mult mai acut și mai interesant", a comentat imaginile jurnalistul Dan Andronic.

×
Subiecte în articol: Exces de putere incendiu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close