Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii DSU a lansat o platformă online extrem de utilă românilor | Site-ul care ne ghidează în caz de urgență

DSU a lansat o platformă online extrem de utilă românilor | Site-ul care ne ghidează în caz de urgență

Cea de-a doua versiune a Platformei Naţionale de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă – Fii Pregătit – a fost lansată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2024   •   21:50

Platforma fiipregatit.ro, care oferă sfaturi și instrucțiuni pentru situații de urgență, a fost relansată, vineri, de către DSU.  Noul site include acum un asistent virtual bazat pe inteligența artificială, care permite utilizatorilor să solicite informații directe.

Inițial lansată în 2018, platforma a fost actualizată și îmbunătățită între timp, pentru a oferi o experiență mai interactivă și utilă.

Asistentul virtual este acum parte integrantă a site-ului, care oferă sfaturi în caz de urgență.

Pe platformă, utilizatorii au mai multe opțiuni. Aceștia beneficiază de instrucțiuni legate despre cum ar trebui să procedeze în caz de Cutremur, Furtună, Inundații sau de Incendiu.

Spre exemplu, în secțiunea Ghid cutremur, românii sunt ghidați de asistentul virtual despre ce ar trebui să facă în timpul unui seism sau după un astfel de eveniment.

Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că noua componentă a platformei, asistentul virtual, a fost conceput pentru a răspunde strict întrebărilor legate de situații de urgență.

”A fost exersat și pregătit pentru a răspunde întrebărilor despre situații de urgență, nu se bagă în politică sau în alte chestii, nu va dă răspunsuri la treaba asta, de regulă își cere scuze. Este primul de felul lui pe plan mondial, destinat situațiilor de urgență și învățat să răspundă situațiilor de urgență. Din punctul nostru de vedere, datele care le dă și din testele făcute de noi până acum n-am văzut niciun sfat care să zic că este deplasat sau contrar la ce trebuie făcut.

Dacă, prin absurd, îți spune, să zicem, se întâmplă ceva cu el și îți zice Sari de pe geam!, tu nu trebuie să sari de pe geam. Cam asta este ideea. Cum am zis, este un portal de discuții care învață și care se îmbunătățește. Dacă știi că ce ți-a răspuns e greșit, că tu l-ai întrebat, îi atragi atenția că răspunsul este greșit, data viitoare nu mai repetă același răspuns, îl învață și caută”, a declarat Raed Arafat, șeful DSU, notează g4media.

Site-ul poate fi consultat accesând www.fiipregatit.ro.

×
Subiecte în articol: DSU aplicatie fiipregatit.ro
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close