Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ministrul Rafila, despre o viitoare grevă generală în Sănătate: "Întotdeauna există o posibilitate"

Ministrul Rafila, despre o viitoare grevă generală în Sănătate: "Întotdeauna există o posibilitate"

Ministrul Sănătății, întrebat de jurnaliștii Antena 3 CNN despre o viitoare grevă generală în sistemul de Sănătate, a spus că "întotdeauna există o posibilitate".

Ministrul Rafila, despre o viitoare grevă generală în Sănătate: "Întotdeauna există o posibilitate"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    01 Iun 2023   •   21:37

Sindicaliștii din Sănătate au anunțat că vor intra în grevă japoneză, începând cu 7 iulie. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, nu a negat transformarea acesteia într-o grevă generală.

"Întotdeauna există o posibilitate și dacă noi, cei care am discutat cu sindicaliștii, nu ne ținem promisiunile, lucrul acesta este posibil, dar nu cred să fie cazul. Eu am participat la multe runde de discuții, atât cu Sanitas, cât și cu Solidaritatea Sanitară.

Ultima discuție a fost la sediul Guvernului României cu primul ministru și cu domnul președinte Ciolacu, iar șapte dintre revendicările sindicaliștilor de la Sanitas, au făcut obiectul nu numai a discuției, ci și a unui agreement. Unele dintre ele sunt realizabile în perioada imediat următoare, e vorba de blocarea posturilor din sistemul de sănătate, scoaterea lor la concurs.

Citește și: "Profesorii rămân, marți, în grevă": Simion Hăncescu, după oferta salarială făcută de Guvern, cadrelor didactice

De asemenea, semnarea contractului colectiv de muncă. În plus, sunt alte revendicări care au fost de comun acord, agreate, respectiv finanțarea voucherelor de vacanță, dintr-un fond separat de bugetul spitalului", a spus Alexandru Rafila, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Alexandru Rafila greva sanatate
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close