Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Analiştii economici nu exclud o creştere a dobânzilor pentru românii cu credite. "Recomand prudenţă. Scăderea dobânzii de referinţă pune paie pe foc inflaţiei"

Analiştii economici nu exclud o creştere a dobânzilor pentru românii cu credite. "Recomand prudenţă. Scăderea dobânzii de referinţă pune paie pe foc inflaţiei"

BNR a hotărât recent menţinerea dobânzii de referinţă, pieţele tind să pară mai relaxate, dar analiştii economici recomandă în continuare prudenţă românilor care au credite.

Analiştii economici nu exclud o creştere a dobânzilor pentru românii cu credite. "Recomand prudenţă. Scăderea dobânzii de referinţă pune paie pe foc inflaţiei"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    08 Iul 2023   •   12:46

"Probabil că vor merge cu această dobândă şi aceşti indici undeva până în primăvara anului viitor, pentru că nu văd modificări semnificative care să influenţeze inflaţia şi dobânzile. 

Pentru românii care au credite va urma o perioadă de acalmie, până cel mai probabil în primăvara anului viitor, când în funcţie de inflaţie Banca Naţională ar putea reduce dobânda de politică monetară", a spus Adrian Negrescu, analist economic, sâmbătă, la emisiunea Income, de la Antena 3 CNN.

Estimările BNR sunt ca pe final de an inflaţia să ajungă la o singură cifră, iar estimările Comisiei Europene sunt de circa 9,5%-9,7%.

"Cifrele nu arată neapărat o linişte. 

Citeşte şiBNR a decis menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an. "Rata anuală a inflației va continua să scadă în următoarele luni"

Recomand în continuare românilor prudenţi, pentru că inflaţia încă nu se temperează, iar scăderea dobânzii de referinţă pune paie pe foc inflaţiei.

Putem să mergem în continuare pe prudenţă, dobânda de referinţă nu scade deocamdată", a spus şi prof. Cristian Păun, analist economic, sâmbătă, la emisiunea Income, lăsând de înţeles că nu putem exclude o creştere a dobânzilor.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close