Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Ce trebuie să știi înainte să faci un credit pentru casă | Cel mai important aspect

Ce trebuie să știi înainte să faci un credit pentru casă | Cel mai important aspect

Criza economică își spune tot mai mult cuvântul. Ratele românilor au crescut exponențial și putini se mai încumetă să se împrumute la bănci.

Ce trebuie să știi înainte să faci un credit pentru casă | Cel mai important aspect
Sursa foto: pixabay
de Sabrina Voicu    |    10 Sep 2022   •   11:14

Însă, cei care au așteptat ani la rând să își cumpere o locuință vor face totuși credite.

Cu preţuri în creştere pe piaţa imobiliară, cu salarii depăşite de inflaţie, dar presaţi de nevoia de a avea o locuinţă, mulţi români privesc în continuare către bănci.

Banii ar putea veni de acolo, sub forma unor credite.

Iată ce trebuie să ştie cei care vor să facă un împrumut în perioada următoare

Pentru cei care vor să facă un credit în următoare perioada, avem câteva sfaturi.

În primul rand, trebuie să vă calculați bugetul persoanal, sau al familiei, pe 12 luni. Astfel, veți afla daca vă permiteți să plătiți ratele lunare.

În al doilea rand, valuta creditului ar trebui să fie aceeași valuta în care sunt încasate veniturile și ar trebui să luam în calcul și rambursarea anticipata a acestuia.

Însă, în aceasta perioada sensibila din punct de vedere economic se mai recomanda să nu cumulam creditul imobiliar cu în credit de nevoi personale, spre exemplu și să nu ne grăbim în luarea deciziei.

Adrian Asoltanie, trainer în educație finanaciară, a explicat la Antena 3 ce trebuie să știm înainte să facem credit pentru o casă.

”Regula este: valoarea locuinței pe care ți-o poți permite este aproximativ venitul pe care îl ai pe 4 ani și un avans de 20% din banii strânși de tine. Rata lunară să nu depășească 25% din venitul persoanei sau familiei” a explicat Adrian Asoltanie.

×
Subiecte în articol: casa credit inovatie
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close