Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Investiţiile imobiliare modernizează "Micul Paris" cu cartiere noi

Investiţiile imobiliare modernizează "Micul Paris" cu cartiere noi

Cartierele noi aduc mai aproape de oameni facilităţile de care au nevoie zilnic. De la locuri de parcare şi spaţii comerciale, la servicii pentru relaxare, sport şi activităţi educaţionale pentru copii.

Investiţiile imobiliare modernizează "Micul Paris" cu cartiere noi
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Adam    |    04 Mar 2023   •   11:47

Un complex de locuinţe din nordul Capitalei are 600 de apartamente, chiar pe malul lacului Tei, cu zece spaţii comerciale, piscină, SPA, sală de sport, o braserie şi peste 800 de locuri de parcare.

Cum criza energetică a devenit o preocupare reală în toată Europa, dezvoltatorii integrează soluţii eficiente energetic. Tehnologiile de ultimă generaţie folosite pentru încălzirea clădirilor sunt prietenoase cu mediul şi reduc semnificativ emisiile de dioxid de carbon.

Iar noile apartamente sunt construite să reziste chiar şi unui cutremur mai puternic decât cel din 1977.

"Betoanele pe care noi le folosim au rezistenţe de 5-6 ori mai mari decât betoanele din anii 70-80. Cantitatea de armătură, care este în elementul de beton armat, este incomparabil mai mare. Noi, în momentul acesta, pentru un cutremur de genul celui din 1977, proiectăm astfel încât să nu existe degradări la finisaje şi să existe un nivel de reparaţii minimal. Nu ne punem sub nicio formă problema de accidente locale sau generale", a declarat Dragoş Coţofană, proiectant şi profesor universitar UTCB.

În cazul unui cutremur, un aparat detectează imediat impactul asupra clădirii.

"Aceşti senzori sunt conectaţi la internet şi pe o platformă înregistrează în timp real orice comportament al clădirii. Ne ajutăm să colectăm date după ce apare un cutremur, iar aceste date ajung la proiectant. Proiectantul poate să urmărească ce s-a întâmplat cu clădirea respectivă şi îşi dă seama dacă necesită intervenţii sau nu", a explicat Andrei Corobea-Birceanu, One United Properties, management partner.

În noile cartiere, fiecare metru pătrat este proiectat să ofere confort şi siguranţă.

×
Subiecte în articol: București
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close