Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN INCOME MAGAZINE Salariile din Poșta Română vor fi majorate | Cât câștigă acum un angajat al instituției de stat

Salariile din Poșta Română vor fi majorate | Cât câștigă acum un angajat al instituției de stat

După o creștere a venitului mediu cu 15% în Poșta Română, directorul general al instituției, Valentin Ștefan a anunțat în direct la Antena 3, noi majorări ale salarilor angajaților.

de Ioana Mircea    |    20 Aug 2022   •   11:49

Valentin Ștefan, directorul general al Poștei Române a declarat în direct la Antena 3, în emisiunea Income că Poșta Română face angajări, iar situația salariilor în instituție se află într-un trend ascendent.

"Ușa este deschisă în continuare pentru cine vrea să lucreze la Poșta Română, noi având nevoie în mod constant de oameni noi, mai ales că și media de vârstă în companie este destul de înaintată și ne pregătim în următorii 5-10 ani pentru schimbul de generații.

Aproape 80 % din bugetul companiei merge pentru plata salariilor și în ciuda acestui lucru, salariile încă sunt mici în Poșta Română, dar le creștem. Am avut o creștere de 15 % a salariului, a venitului mediu în companie și urmează să continuăm să păstrăm acest trend de creștere, cel puțin până când ajungem la media din industrie", a declarat directorul instituției.

Potrivit acestuia, salariu mic în poștă înseamnă un salariu de 1900 de lei salariu mediu net, în industrie acesta este în jur la 2300 - 24000 de lei.

"Discuțiile cu sindicatul sunt relativ anevoioase, în special din cauza unei diferențe de viziune între ce ne dorim noi să facem la Poșta Română și ce s-a făcut până acum în cadrul companiei. 

Problemele există, pentru că compania aceasta nu a avut niciodată tendința de a se moderniza. Tot ce înseamnă mod de lucru dinamic, în tot ce înseamnă mod de lucru

Poșta trăiește strict din veniturile proprii. Trebuie să schimbăm acest lucru și în mentalitatea colegilor noștri, să înțeleagă că una este să-l să fii funcționar la stat, alta este să lucrezi pentru o companie care își desfășoară activitatea pe piața liberă", a mai adăugat Valentin Ștefan.

×
Subiecte în articol: Posta Romana Valentin Ștefan
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close