Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Anca Dragu, după căderea Guvernului Cîțu: "USR-PNL-UDMR este coaliția care ar trebui să continuie guvernarea"

Anca Dragu, după căderea Guvernului Cîțu: "USR-PNL-UDMR este coaliția care ar trebui să continuie guvernarea"

Președintele Senatului, Anca Dragu a vorbit, la Antena 3, despre propunerea USR PLUS pentru funcția de premier, după ce guvernul Cițu a căzut, marți, în urmă votului pe moțiunea de cenzură depusă de PSD.

Anca Dragu, după căderea Guvernului Cîțu: "USR-PNL-UDMR este coaliția care ar trebui să continuie guvernarea"
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Oct 2021   •   18:35

"Noi susținem că această coaliție USR-PNL-UDMR este coaliția care ar trebui să continuie guvernarea. Dar, știți bine că, noi considerăm că nu putem continuă această coaliție cu Florin Cîțu, care s-a dovedit a fi un partener neserios.", a spus Anca Dragu, la News Hour with CNN. 

"Dacian Cioloș ar fi propunerea noastră. Asta dacă, cumva, Partidul Național Liberal consideră că nu dumnealor trebuie să dea premierul.

Sunt convinsă că sunt mulți liberali valoroși care ar putea funcția de prim-ministru în această perioada foarte grea. Avem nevoie de un premier serios, care să știe să conducă o coaliție, atenție. Nu este atât de ușor. 

Premierul Cîțu a adus țara în această criză politică, prin comportamentul iresponsabil pe care l-a avut în aceste luni. Nu a promovat reformele în programul de guvernarea. Apoi este încălcarea de două ori a protocolului de coaliție. Au fost doi miniștri de la USR PLUS dați afară de premier, peste noapte, fără nicio analiză sau discuție.

Dacă ne uităm în Uniunea Europeană, din 27 de state membre, 23 de state au coaliții la guvernare. Trebuie și noi să învățăm să funcționăm într-o coaliție.", a adăugat Anca Dragu.

×
Subiecte în articol: anca dragu USR
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close