Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN ANM anunţă primul episod de iarnă din acest an | Zonele vizate de Cod Portocaliu şi Cod Galben de ninsori și viscol

ANM anunţă primul episod de iarnă din acest an | Zonele vizate de Cod Portocaliu şi Cod Galben de ninsori și viscol

Un nou cod galben de ninsori și viscol a intrat în vigoare în această seară. Meteorologii avertizează că România va fi lovită de primul episod de iarnă din acest an.

de Claudia Popovici    |    24 Noi 2023   •   20:58

Urmează doi zile cu temperaturi extrem de scăzute, precipitații și vânt puternic. Sunt așteptate de asemenea ninsori, inclusiv în Bucureşti.

Oana Păduraru, meteorolog de serviciu ANM, a explicat la Antena 3 CNN, la ce să ne așteptăm în orele următoare.

"Ne așteptăm la extinderea precipitațiilor în partea de sud și de sud-est a țării. Acestea vor fi însemnate cantitativ, ne așteptăm la cantități de apă ce vor depăși 25-30l/m² dar izolat chiar 40-50l/m².

Deocamdată, în această noapte și pe parcursul zilei de mâine vor predomina ploile, însă treptat, începând de mâine noapte, din noaptea de sâmbătă de duminică, atunci când va intra în vigoare și codul portocaliu, la ora 02:00 ne așteptăm la transformare a ploilor în lapoviță și chiar ninsoare.

Ninsorile vor fi consistente dar relativ extinse în județele din sudul Moldovei, estul Munteniei, dar și în toată zona Dobrogei și tot aici vor fi și cele mai puternice intensificări ale vântului.

Rafalele vor depăși chiar și 85km/h și totodată ne așteptăm ca vizibilitatea să fie considerabil căzută, chiar și sub 50 de metri. În același timp, intensificări ale vântului vor fi și în zonele vizate de codul galben.

Rafalele vor fi ceva mai scăzute, vor depăși general 55-60km/h însă și în zona montană, în special în zona Carpaților Meridionali, unde va continua să ningă pe tot parcursul acestui interval", a spus Oana Păduraru, meteorolog de serviciu ANM, la Antena 3 CNN. 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close