Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Autocar cu 30 de persoane, izbit de o autocisternă, în Bistrița: Un mort și 14 răniți, planul roșu activat

Autocar cu 30 de persoane, izbit de o autocisternă, în Bistrița: Un mort și 14 răniți, planul roșu activat

Pe drumul DJ 151, localitatea Lechința, din Bistrița Năsăud, s-a produs, joi, un accident rutier în care au fost implicate un autocar cu 30 persoane și o autocisternă cu încărcătură de combustibil.

Autocar cu 30 de persoane, izbit de o autocisternă, în Bistrița: Un mort și 14 răniți, planul roșu activat
Sursa foto: Antena 3
de Mia Lungu    |    18 Noi 2021   •   16:53

Accident rutier produs între un autocar și o autocisternă, în localitatea Letința. În urma impactului au rezultat 15 victime din autocar, dintre care două au fost găsite în stare gravă, iar 13 cu leziuni minore. 

UPDATE 17.30 Încetarea aplicării Planului Roșu de Intervenție:

Bilanț final: Echipajele de interventie au găsit la locul indicat 15 persoane dintre care un bărbat în vârstă de aproximativ 59 de ani în stop cardiorespirator.

Din păcate, ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul bărbatului nu a răspuns manevrelor aplicate, medicul care încadrează echipajul de terapie intensiva mobila SMURD fiind nevoit sa ii declare decesul la locul accidentului. 

A doua victima în stare grava a fost stabilizata, prezintă leziuni și traumatisme în urma accidentului, urmează sa fie evacuată spre UPU SMURD Bistrița. 

Celelalte 13 persoane au fost evaluate de personalul medical alocat la locul solicitării, din fericire, nu s-a impus transportul acestora la spital. Li s-a pus la dispoziție alt mijloc de transport pentru a continua deplasarea.

La acest moment, se efectuează manevrele de resuscitare si se acordă ingrijiri medicale la fața locului

Circulația rutieră este blocată pe ambele sensuri de mers.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Având în vedere numărul persoanelor implicate, la ora 16:32, la nivelul județului, a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea  resurselor medicale la fața locului. 

Pompierii salvatori intervin cu 3 autospeciale de stingere, 1 de descarcarare, 2 ambulanțe SMURD, 2 ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță și 1 unitate de Terapie Intensivă mobilă.

×
Subiecte în articol: autocar autocisternă planul roșu morti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close