Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Bazin avariat, "reparat" de autorități cu trunchiuri de copaci. Rezervorul alimentează cu apă un întreg oraș din România

Bazin avariat, "reparat" de autorități cu trunchiuri de copaci. Rezervorul alimentează cu apă un întreg oraș din România

Un rezervor de apă care alimentează un oraș întreg s-a fisurat și a fost "reparat" cu crengi de copaci. Autoritățile spun că au luat această decizie pentru a nu sista alimentarea cu apă potabilă.

de Mia Lungu    |    09 Mar 2023   •   18:42

Rezervorul de apă din Dolhasca a fost cârpit cu mai multe trunghiuri de copaci, tăiate chiar din imediata apropiere, și câteva proptele, tot din lemn.

Avaria s-a produs undeva în luna decembrie 2022, atunci când membrana bazinui a cedat și a început să curgă apă. Autoritățile recunosc că au improvizat, pentru a nu întrerupe alimentarea cu apă potabilă în oraș. 

Soluția ar fi construirea unui nou bazin, iar autoritățile locale susțin că pentru asta mai au nevoie de un singur aviz, bugetul fiind deja pregătit.

Rezervorul avariat are o capacitate de 700 de metri cubi, însă acum este umplut doar pe două treimi, ca să nu apară fisuri suplimentare în perioada următoare.

Citește și: Elevii dintr-un sat din Vaslui învață într-o sală de pomeni. Motivul pentru care părinţii nu vor să-i ducă la o şcoală

Deși autoritățile din Dolhasca au găsit o "soluție" temporară pentru rezervorul de apă avariat, apa țâșnește prin toate crăpăturile, iar bazinul este o bombă cu ceas, pentru că s-ar putea rupe în orice moment.

 

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close