Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Medicii şi pacienţii duc o luptă ca pe un front de război. Bolnavii de COVID, trataţi pe scaune la secţiile de primiri urgenţe

Medicii şi pacienţii duc o luptă ca pe un front de război. Bolnavii de COVID, trataţi pe scaune la secţiile de primiri urgenţe

Reporterii Antena 3 au surprins imagini incredibile la camera de gardă a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, acolo unde medicii şi pacienţii duc o luptă ca pe un front de război.

Medicii şi pacienţii duc o luptă ca pe un front de război. Bolnavii de COVID, trataţi pe scaune la secţiile de primiri urgenţe
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    08 Oct 2021   •   18:40

Este cea mai grea bătălie cu virusul SARS-CoV-2 de când a început pandemia. 60 de pacienți așteptau la orele prânzului să fie salvați, pentru că cei mai mulţi ajung să ceară ajutor medical doar atunci când sunt în stare gravă.

Printre cei care se luptau pentru aer sunt şi cei pentru care medicii nu au mai avut ce să facă pentru că au murit înainte să ajungă la ATI.

Urmăriți un reportaj cutremurător realizat de reporterul News Hour with CNN, Cristi Popovici.

În acest moment la secția ATI de la Spitalul Universitar sunt internaţi 60 de pacienți confirmați cu COVID-19.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

13 din aceștia sunt pe ventilație mecanică, iar restul sunt tratați pe oxigen. Diferența dintre bolnavii de COVID vaccinaţi şi nevaccinați este următoarea:

Bolnavii vaccinaţi au forme ușoare şi sunt tratați în camere cu presiune negativă. Sunt conștienți, cooperanți, au simptome ușoare dar sunt pe picioarele lor.

De cealaltă parte pacienţii nevaccinați au forme grave, sunt intubați, inconștienți, iar medicii se luptă să îi ţină în viaţă.

„Este un flux continuu de pacienți. Reușim cu greu să transferăm în alte spitale care mai au locuri de pacienți pozitivi", spune un medic.

În ultimele 24 de ore, 13.854 de români au fost testați pozitiv. 357 au murit. Peste 15.000 sunt internaţi din care peste 1.500 la ATI.

×
Subiecte în articol: ati
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close