Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cancelarul Nehammer stârneşte hohote de râs, după ce şi-a făcut campanie cu o poză din Rusia în care se văd ruble

Cancelarul Nehammer stârneşte hohote de râs, după ce şi-a făcut campanie cu o poză din Rusia în care se văd ruble

Cancelarul Austriei încearcă să se folosească de tema migrației și de blocarea Schengen pentru a-și sălta partidul, OVP, în sondaje, dar ultima tentativă a stârnit amuzamentul pe scară largă al utilizatorilor de internet.

de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Sep 2023   •   18:52

Karl Nehammer a redistribuit pe rețelele de socializare o imagine utilizată de formațiunea sa în campania "Crede în Austria".

OVP susține că vrea să sprijine Austria cu măsuri anti-inflație, iar imaginea aleasă pentru a transmite acest mesaj este una în care mai mulți copii bagă monede într-o pușculiță.

Însă utilizatorii platformei X (Twitter) au descoperit rapid că monedele din fotografie sunt ruble rusești, că imaginea provine din Rusia, iar fotograful se numește Evgheni  Atamanenko.

Citește și: Austria nu dă un centimetru înapoi în problema Schengen: "Situaţia din Lampedusa arată că trebuie să securizăm frontierele externe"

Karl Nehammer a postat reclama miercuri dimineață și a șters-o abia după-amiaza, când aceasta se viralizase deja pe internet.

Ulterior, cancelarul austriac a postat o altă fotografie, în care se vede o monedă de un euro în locul rublelor inițiale.

Unii internauți au comentat că incidentul nu ar fi, de fapt, o eroare neintenționată, date fiind relațiile guvernului de la Viena cu regimul de la Kremlin.

În plus, Austria este una din puținele țări din Europa care mai importă gaze de la ruși, amintește Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Karl Nehammer Rusia ruble
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Localitățile vizate de alerta ANM
x close