Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum citim noile cupoane de pensie pe care românii le primesc din 2023. Explicația șefului Casei de Pensii

Cum citim noile cupoane de pensie pe care românii le primesc din 2023. Explicația șefului Casei de Pensii

A început tipărirea cupoanelor de pensie cu noul punct de pensie şi cu noile ajutoare care se dau în ianuarie. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii a explicat în direct la Antena 3 CNN cum vor arăta acestea.

Cum citim noile cupoane de pensie pe care românii le primesc din 2023. Explicația șefului Casei de Pensii
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Ioana Mircea    |    19 Dec 2022   •   19:08

În 2023, punctul de pensie va ajunge la 1.784 de lei, după majorarea de 12,5%. De asemenea, coaliția a mai decis să ofere ajutoare pentru pensionarii care au pensii mici. De exemplu, cei cu o venituri mai mici de 1.500 de lei vor primi un ajutor de 1.000 de lei.

Totodată, persoanele care au pensii mai mici de 1.700 de lei vor continua să primească voucherele sociale de 250 de lei, o dată la două luni, pe tot parcursul anului 2023.

Coaliția a mai decis să acorde 1.400 de lei pentru plata facturilor la energie, pentru pensionarii cu vârsta de peste 60 de ani şi care au pensii mai mici de 2.000 de lei. Potrivit premierului, suma va fi împărțită în două tranșe pentru a acoperi cheltuielile din lunile de iarnă ale anului 2022 și 2023.

Șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a explicat în direct, în cadrul emisiunii News Hour with CNN, cum vor arăta aceste noi cupoane.

"Se vede foarte clar valoarea actualizată a punctului de pensie, respectiv 1785 de lei, în dreapta jos. În stânga este punctajul efectiv al fiecărui pensionar. Dacă se înmulțește valoarea actualizată a punctului de pensie cu punctajul, rezultă cuantumul pensiei, la care jos, în partea stângă există acel ajutor financiar în sumă fixă, care se dă în două tranșe, prima dată în luna ianuarie, respectiv în luna octombrie", a afirmat Daniel Baciu.

×
Subiecte în articol: cupoane pensie
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close