Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Cum economisim bani la supermarketuri. Sfaturi şi reguli de aur de la specialişti

Cum economisim bani la supermarketuri. Sfaturi şi reguli de aur de la specialişti

Chiar dacă traversam o perioadă a scumpirilor extremă există metode prin care putem economisi atunci când mergem la cumpărături. Iată o serie de sfaturi şi reguli de aur pentru a economisi bani la supermarketuri.

Cum economisim bani la supermarketuri. Sfaturi şi reguli de aur de la specialişti
Sursa foto: Colaj pixabay.com
de Claudia Popovici    |    06 Iul 2022   •   19:13

Mâncarea la reducere e singura soluţie pentru o economie substanțială la coșul de alimente. Seara, înainte de închiderea magazinelor, de la pâine, la carne - multe produse ajung la preţ redus.

Sunt disconturi şi de 50%, care, la final de lună, se văd pe card. Reporterii noştri au adunat şi alte sfaturi utile atunci când vrem să risipim mai puţin în supermarket. 

Chiar dacă traversam o perioadă a scumpirilor extremă există metode prin care putem economisi atunci când mergem la cumpărături. Fructele și legumele sunt mai ieftine seara, iar produsele procesate din lapte și carne au preţuri reduse între 20-80% atunci când sunt aproape de data expirării.

Să explicăm. Prima regulă în hipermarket. Cumpărăm mai puţin şi mai des. Ca să evităm risipa. A doua. Alegem produsele cu preţ redus, mai ales dacă intenționam să le consumăm repede. Preţul este, de obicei, reduc cu 30% sau 50%.

Cum economisim bani la supermarketuri. Sfaturi şi reguli de aur de la specialişti

"Să urmărim reducerile din magazine în special la final de program, la anumite categorii de produse, de exemplu brutărie sau legume fructe se pot achiziționa cu până la 90% reducere.  Secretul este să vii puţin mai des la cumpărături", spune Loredana Samoilă - PR Manager Kaufland.

Putem lupta împotriva risipei alimentare alegând produse cu termen scurt preţ redus - facem pachete de 1+1 gratuit sau reduceri de până la 50%, putem alege produsele semnalizate specific cu combatem inflația.

Putem accesa programul de fidelizare unde avem promoții dedicate clienților fideli putem downaloada aplicația bonapp.eco în care noi încărcăm produse pregătite de noi perfecte pentru consum care se apropie de termenul de expirare", recomandă Camelia Popescu - Director Comunicare şi public affairs Cora.

Magazinele online pun şi ele la dispoziția clienților astfel de opțiuni.

"Secțiunea "Save me" din aplicația Freshful este dedicată produselor cu termen de valabilitate mic și prețuri cu discount: produse alimentare proaspete şi ultra proaspete.

În fiecare zi adaugăm produse în secțiunea Save Me, dinamica este foarte mare, "Bunătățile se vor mâncate, nu aruncate!" este îndemnul prin care Freshful își încurajează clienții să aleagă produse inclusiv pe criterii de responsabilitate și protejare a mediului.

Magazinele de proximitate au şi ele reduceri în fiecare seară la produsele perisabile. În plus, băncile au implementat diferite programe de câștig la plățile cu cardul. Iar drept alte reguli de aur: nu mergeți niciodată la magazin înfometați şi respectați lista de cumpărături.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close