Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Noi detalii cutremurătoare în cazul fiului procurorului Niţă, găsit mort, în Constanţa | Avertismentul unui cunoscut psiholog criminalist

Noi detalii cutremurătoare în cazul fiului procurorului Niţă, găsit mort, în Constanţa | Avertismentul unui cunoscut psiholog criminalist

Cazul fiului celui mai cunoscut procuror din Constanța, găsit mort într-un apartament închiriat a ajuns la Parchetul General. Iată noi detalii din anchetă. Care ar fi fost motivul pentru care bărbatul ar fi decis să îşi pună capă zilelor.

Noi detalii cutremurătoare în cazul fiului procurorului Niţă, găsit mort, în Constanţa | Avertismentul unui cunoscut psiholog criminalist
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alex Nicodim
de Cristi Popovici    |    22 Noi 2022   •   19:04

În acest caz este deschis un dosar penal pentru două fapte: ucidere din culpă și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Parchetul General se ocupă de acest caz, întrucât arma cu care tânărul de 31 de ani şi-a pus capăt zilelor îi aparține tatălui său, Teodor Niţă procuror în cadrul Parchetului din Constanța.

Dacă anchetatorii ajung la concluzia că procurorul nu a ținut arma într-un seif sau casetă metalică omologată cu două sisteme de siguranță, cu cheie sau cu cifru, așa cum prevede legea, atunci procurorul poate răspunde penal că altcineva, în afară de el, în cazul de față chiar fiul său, a intrat în posesia pistolului.

Înainte de a-şi pune capăt zilelor tânărul de 31 de ani a trimis un mesaj prin telefon tatălui său, în care acuza anumite probleme de dragoste.

"Nu vreau să fiu rău, nu vreau să fiu nemernic, am vrut doar să iubesc" - aşa începe mesajul de adio pe care Petrică Niţă i l-a trimis tatălui său. 

Tânărul nu a lăsat nimic la voia întâmplării. I-a spus tatălui din ce cont să plătească chiria, apoi şi-a dus la îndeplinire planul dramatic. 

Surse din anchetă ne spun că bărbatul de 31 de ani ar fi avut o relație cu o femeie mai mare cu 17 ani decât el, iar faptul că nu putea fi împreună cu această femeie l-ar fi afectat emoțional. El era însurat și aștepta un copil. Ancheta continuă.

Psiholog criminalist: "Trebuia sa vorbeasacă cu cineva, aşa elimina energia aia negativă"

"Dragostea este o problemă foarte complicată. Când nu mai ai persoana iubită sau când nu-ți răspunde, intri într-un fel de sevraj. Trebuia să fie ajutat, dar n-a cerut ajutorul interiorizat, nu s-a putut vindeca și n-a putut singur să-şi rezolv această problemă.

Dacă el ar fi vorbit cu cineva, ar fi mers la un duhovnic.  Vorbind, ieșea energia negativă din el. Normal că în urma unei depresii puternice a luat această hotărâre.

Da, fiind foarte deștept, inteligent, a reușit să mascheze chestia aceasta. Oamenii simpli se dau de gol ca o depresie, că amenință cu sinucide, cu nu știu ce, trag niște semnal de alarmă, parcă pe undeva să fie ajutați să fie împiedicat să facă gestul acesta.

Dacă au luat această hotărâre, să-și mascheze această acțiune şi nu știe nimeni, nu-și dă seama nimeni din familie", a explicat Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: procuror Constanța fiu sinucidere arma
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close