Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Ies la iveală detalii șocante despre podul prăbușit de la Luțca. Imaginile din martie care arată un pilon rupt

Ies la iveală detalii șocante despre podul prăbușit de la Luțca. Imaginile din martie care arată un pilon rupt

Se desfășoară noi operațiuni de căutare a victimelor la podul de la Luțca peste Siret, din comuna Sagna, care s-a prăbușit astăzi la șapte luni după reabilitare.

Ies la iveală detalii șocante despre podul prăbușit de la Luțca. Imaginile din martie care arată un pilon rupt
Sursa foto: Antena 3
de Mariana Zaharia    |    09 Iun 2022   •   17:41

Doi șoferi se aflau pe pod în momentul incidentului, iar unul dintre ei a ajuns la spital cu răni. În apropierea podului se mai afla și o turmă cu oi în momentul prăbușirii, iar 20 de dintre ele au fost rănite, dintre care multe au murit.

Încă din martie anul acesta au apărut imagini cu un pilon rupt al podului reabilitat.

Au fost făcut teste de greutate, iar CJ Neamț susținea că podul ar rezista la o greutate de 340 de tone și că niciodată, din calculele specialiștilor, nu se va afla pe pod o astfel de greutate.

Autoritățile spun că podul de 8 milioane de lei a fost testat înainte de a fi dat în folosință.

„În toamnă s-au făcut primele teste cu un convoi de camioane de 300 de tone. Soluția tehnică pe care au dat-o experții și proiectantul a fost cea reflectată de constructori. Trebuie să vedem dacă expertul care a făcut expertiza a dat soluția tehnică corectă.”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, la Antena 3.

Despre pozele din luna martie cu pilonul rupt, Ionel Arsene a spus:

„Noi am făcut imediat adresă către constructor și către expert pentru că podul este încă în curtea constructorului, nu avem încă recepția finală pentru că mai erau de făcut unele lucrări care țineau de partea estetică. În momentul în care a apărut această imagine am cerut expertului și constructorului un punct de vedere și ei au spus că nu există nicio problemă cu acea bucată de beton.”

×
Subiecte în articol: pod prabusit
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close