Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Factură de curent de 55.000 de lei, la o mănăstire din Constanța. Maicile și-au făcut cruce

Factură de curent de 55.000 de lei, la o mănăstire din Constanța. Maicile și-au făcut cruce

O mănăstire din Constanța a primit o factură uriașă la curent, în valoare de 55.000 de lei. Grav este că mănăstirea s-a branșat la rețea abia la începutul acestui an, iar de atunci facturile mari se țin lanț.

Factură de curent de 55.000 de lei, la o mănăstire din Constanța. Maicile și-au făcut cruce
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    29 Iul 2022   •   19:35

Pe orice factură de electricitate pe care o primesc consumatorii din România există 2 tipuri de energie: energia activă, cea pe care o consumă orice aparat electrocasnic, și energia reactivă, cea pe care nu o consumă nimeni, dar care se află în cabluri și în transformatoare.

Un soi de pierderi, dacă ar fi să facem o comparație cu rețeaua de apă, ceea ce se pierde pe aceste rețele. Cam așa este această energie reactivă.

Ei bine, tocmai acest tip de energie le-a adus aceste facturi uriașe maicilor de la Mănăstirea Colilia.

Prima factură a fost de 42.000 de lei, undeva în luna ianuarie, pentru că, pe lângă această problemă cu energia, maicile au făcut un contract cu o putere de distribuție foarte mare. Cea mai mare, pentru că n-au știut exact la momentul respectiv.

Ulterior, după ce au primit prima factură uriașă, au schimbat contractul, însă chiar și așa, se pare că acest nou contract nu a fost luat în seamă de nimeni, pentru că au urmat alte facturi uriașe, de 40.000 - 50.000 de lei cea de-a doua, iar ultima, de 36.000 de lei.

Sunt facturi pe care maicile de la Mănăstirea Colilia spun că nu le-ar putea plăti nici măcar într-o viață de om.

Au obținut o reeșalonare pentru prima factură, iar celelalte 2 este exclus să le plătească.

Acum, cer ajutorul companiei de electricitate să facă o recalculare, astfel încât să plătească exact ceea ce au consumat și nu această pierdere, care practic nu este a lor.

Mai mult decât atât, maicile spun că dacă ar fi știut prin ce coșmar vor trece, s-ar fi gândit de 2 ori înainte să tragă curentul electric la mănăstire.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close