Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Florin Cîțu, după aprobarea PNRR: ”Până în 2026, economia României va fi aproape de media europeană”

Florin Cîțu, după aprobarea PNRR: ”Până în 2026, economia României va fi aproape de media europeană”

Premierul Florin Cîțu, după ce a fost aprobat PNRR, a declarat că economia României ”va fi aproape de media europeană”, până în 2026, și consideră că dacă România nu ar fi făcut parte din UE, revenirea din această criză ar fi fost mult mai grea.

Florin Cîțu, după aprobarea PNRR: ”Până în 2026, economia României va fi aproape de media europeană”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    27 Sep 2021   •   19:17

Premierul Florin Cîțu a fost prezent la o conferință de presă la Spitalul Universitar de Urgenţă, la care au participat și Klaus Iohannis și Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Cîțu a anunțat că PNRR-ul României a primit 10 calificative ”A”, din 11 posibile.

Premierul a menționat că PNRR include 67 de reforme și 107 investiții în toate domeniile, iar o treime din sumă este alocată domeniului transporturilor.

”O treime din alocări merge spre transporturi, cea mai mare alocare aprobată de comisie pentru acest domeniu, iar acest lucru va face diferența pentru România.

(...) Trebuie să fim foarte atenți la partea de implementare. Toți cei responsabili să își facă treaba pentru că fiecare piesă de puzzle este importantă.

Un lucru pe care îl pot garanta este că Guvernul României va implementa toate reformele asumate, va atinge toate țintele propuse și își va îndeplini toate sarcinile, astfel încât România să atragă toți banii puși la dispoziție prin PNRR. Pentru că altă cale nu există, nu mai putem sta pe loc când întreaga lume se dezvoltă.

Prin urmare, până în 2026, când PNRR va fi finalizat, vom avea alte standarde pentru traiul zilnic, iar economia va fi aproape de media europeană”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul consideră că apartenența României la UE este principalul motiv pentru care vom putea să ne revenim din această criză.

”Dacă nu am fi făcut parte din această mare familie, Uniunea Europeană, ar fi fost mult mai complicat pentru noi”, a mai spus Cîțu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu PNRR Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close