Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Votul care a divizat Franţa. Cum privesc francezii victoria lui Emmanuel Macron

Votul care a divizat Franţa. Cum privesc francezii victoria lui Emmanuel Macron

Emmanuel Macron a fost reales preşedinte al Franţei. E însă o victorie lipsită de entuziasm.

Votul care a divizat Franţa. Cum privesc francezii victoria lui Emmanuel Macron
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Apr 2022   •   18:54

Francezii au votat "răul cel mai mic", într-un tur de scrutin marcat de un absenteism istoric. Rezultatele scrutinului de ieri n-au bucurat pe toată lumea. Unii au sărbătorit în stradă, alţii au protestat violent. Turul de scrutin de ieri a fost marcat de un puternic absenteism. 

Iar Le Pen, chiar dacă a fost înfrântă, a obţinut un scor uriaş pentru extrema dreaptă.

Nu a durat mult şi protestele au început. La Paris şi Lyon naționaliștii de extremă-dreapta au protestat după realegerea lui Macron. Adepţii extremei drepte franceze au dat foc unei maşini de poliţie la Lyon. La Paris, ca să oprească mulţimile furioase care nu au acceptat rezultatul scrutinului prezidenţial, poliţiştii au lansat gaze lacrimogene şi au bruscat zeci de protestatari adunaţi în Piaţa Republicii. 

Proteste violente după alegeri în Franța | Ciocniri între polițiști și manifestanți

Realizatorii News Hour with CNN Sabrina Preda şi Sergiu Cora au urmărit, în aceste zile, acest tur doi al alegerilor din Franţa. La fel şi reacţiile de astăzi.

Zeci de francezi şi-au exprimat deja nemulţumirea legată de realegerea lui Emmanuel Macron. În special tinerii, care spun că nevoile lor nu sunt ascultate.

Totuşi, Macron a primit felicitări de la mulţi lideri ai lumii.

×
Subiecte în articol: Franta presedinte Emmanuel Macron
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close