Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Imagini dramatice de la operaţiunile de salvare din Turcia | Economia ţării este în pericol, iar guvernul este copleşit de numărul uriaş de decese şi victime

Imagini dramatice de la operaţiunile de salvare din Turcia | Economia ţării este în pericol, iar guvernul este copleşit de numărul uriaş de decese şi victime

Printre ruinele lăsate în urmă de cutremurele devastatoare din Turcia se duce o luptă teribilă pentru salvarea celor prinși sub dărâmături. Salvatorii români sunt în Gaziantep și tot acolo este și echipa Antena 3 CNN, Cristi Popovici și George Chironică, care a surprins imagini cutremurătoare.

Imagini dramatice de la operaţiunile de salvare din Turcia | Economia ţării este în pericol, iar guvernul este copleşit de numărul uriaş de decese şi victime
Sursa foto: Antena 3 CNN | Pexels | Profimedia
de Cristi Popovici    |    09 Feb 2023   •   19:24

Agenția de gestionare a dezastrelor din Turcia, AHAD, a declarat că aproape 650 de replici au fost înregistrate de la cele două cutremure cu magnitudinea de 7,8 și 7,6 grade care au avut loc luni.

Bilanțul morților în Turcia și Siria a depășit 19.000 de persoane. Seismele fac ca eforturile de salvare să fie și mai dificile și mai periculoase, când echipele de salvare se află în clădirile șubrezite.

Chiar şi aşa salvatorii nu renunţă. Şi astăzi, în tot acel dezastru umanitar, s-au întâmplat şi miracole.

Cu eforturi susținute și peste 20 ore de muncă continuă, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânărul blocat sub dărâmături, acesta fiind conștient și cooperant. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Până la acest moment, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Republica Turcia.

Pe parcursul nopții, la indicația autorităților turce, echipa din România  a mai desfășurat 2 misiuni de căutare în 2 site-uri diferite. Din nefericire, nu au fost identificate persoane în viață. 

Echipa Antena 3 CNN, Cristi Popovici şi George Chironică, este la Gaziantep, cea mai lovită regiune de cutremurele produse luni, şi a surprins imagini cutremurătoare. 

Citeşte şi: Imagini greu de privit: Oamenii stau în genunchi lângă ruine, se roagă şi strigă după supraviețuitori

Cutremur în Turcia, ziua 4: Bilanțul a depășit 19.000 de morți

"Intrăm ușor în a cincea zi după cutremur în Turcia. Și astăzi au fost miracole. Au fost găsiți 3 oameni în viață.

Un miracol, pentru că este extrem, extrem de frig noaptea și cei care au supraviețuit cutremurului sunt în pericol să moară din cauza hipotermiei.

Bilanțul persoanelor decedate a urcat la 19.900 de persoane, depășind numărul victimelor cutremurului din Japonia din 2011 atunci au fost 19.700 de oameni decedați.

În mijlocul iernii alte zeci de mii de oameni au rămas fără adăpost, fără apă, fără mâncare, fără încălzire. Unii supraviețuiesc în tot felul de camping-uri, dorm în mașini, dorm chiar și în casele care sunt în ruină, pentru că ajutorul internațional și cel dat de guvernul turc este momentan insuficient pentru atât de multe victime.

"Poate cineva să ne audă?" | Un videoclip copleșitor despre cum acționează salvatorii în Turcia

La cutremurele anterioare au existat situații în care au fost recuperați oameni în viață de sub dărâmături, chiar și după 10,12 chiar și 15 zile însă acum acest lucru este puțin probabil să se întâmple tocmai din cauza faptului că este frig noaptea și cei care supraviețuiesc, au supraviețuit cutremurul de luni dimineață pot deceda din cauza hipotermiei, spun medicii.

Cutremur în Turcia: Economia ţării este în pericol, iar guvernul este copleșit de numărul uriaș de decese şi victime

Și cum un necaz nu vine niciodată singur peisajul economic al Turciei, deja dificil, este o inflație record în această țară va agrava si catastrofa umanitară provocată de aceste cutremure.

Primele estimări ale pagubelor arată o inflație și mai mare și riscuri la adresa întregii economii a Turciei, scriu experții internaționali", a transmis Cristi Popovici, trimis special Antena 3 CNN, în emisiunea News Hour with CNN. 

×
Subiecte în articol: Cutremur în Turcia şi Siria
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close