Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Impozite uriaşe pe clădirile istorice abandonate. Câţi bani cer primăriile

Impozite uriaşe pe clădirile istorice abandonate. Câţi bani cer primăriile

Clădirile istorice abandonate din Brăila vor fi supraimpozitate cu 500% începând cu anul viitor.

Impozite uriaşe pe clădirile istorice abandonate. Câţi bani cer primăriile
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Ian 2023   •   19:11

Este vorba de peste 50 de astfel de imobile, iar decizia a fost luată în ultima sedinţă a Consiliului Local Municipal şi vine după ce majoritatea clădirilor din centrul vechi au fost reabilitate de către primărie sau proprietari.

Proprietarii imobilelor istorice lăsate în paragină au fost somaţi şi amendaţi încă de anul trecut, din cauză că nu au început lucrările de reabilitare. De atunci, însă, o mare parte dintre ei au obţinut avizele necesare şi au început lucrările, iar acum au rămas doar aproximativ 50 de clădiri nereabilitate în Brăila.

Consiliul local a decis supraimpozitarea cu 500% a clădirilor istorice abandonate

Pe lângă aspectul neplăcut, clădirile în cauză au devenit şi un pericol pentru cetăţeni. Nu doar o dată s-a întâmplat ca bucăţi de tencuială să se prăbuşească pe trotuar, sub privirile trecătorilor.

Centrul Istoric al Brăilei este declarat monument istoric de categoria A, respectiv cu valoare naţională, alături de ansamblul "Piaţa Traian", ansamblul "Strada Mihai Eminescu" şi Biserica "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril". 

 

×
Subiecte în articol: Brăila impozite cladiri istorice
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close