Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Impozite majorate în zeci de localităţi din ţară. Ce taxe ni se pregătesc pentru anul viitor

Impozite majorate în zeci de localităţi din ţară. Ce taxe ni se pregătesc pentru anul viitor

Deşi România este în plină criză economică, impozitele pentru case şi maşini au crescut în zeci de localităţi din ţară. Taxele au fost majorate cu rata inflaţiei, iar vestile proaste nu se opresc aici. Acestea ar putea creşte şi mai multe anul viitor. În schimb, statul nu majorează şi pensiile şi salariile cu rata inflaţiei, ceea ce pune o presiune suplimentară pe românii afectaţi de scumpiri.

Impozite majorate în zeci de localităţi din ţară. Ce taxe ni se pregătesc pentru anul viitor
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Iun 2022   •   18:53

În plină criza a banilor în România, cu inflaţie de aproape 14%, facturi uriaşe la energie electrică şi la gaze, oamenii s-au trezit că au de plătit impozite mai mari şi cu 10%pentru case şi maşini. Asta pentru că inspectorii de la curtea de conturi au sesizat că sunt zeci de localităţi care nu au majorat impozitele în perioada 2018-2019.

Vorbim despre localitati din judetele Arges, Bacau, Bistrita, Covasna, Dambovita, Dolj, Gorj, Ialomita, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Valcea. Iar cetăţenii de aici sunt vizibil afectaţi de majorări

"O mărire de taxe şi impozite nu este binevenită dar dacă legislativul doreşte acest lucru, noi trebuie să respectăm legea şi să facem paşii care sunt necesari.", spune primarul din Budeşti - Vâlcea, Ion Vlădulescu 

Oamenii sunt revoltaţi de aceste măsuri şi spun că impozitele n-ar trebui să crească, câtă vreme pensile şi salariile nu au crescut. 

Iar vestile proaste nu se opresc aici. Anul viitor vor fi noi majorări de taxe şi impozite. 

"Din 2023, de la mijlocul anului sau chiar din 2024, taxele şi impozitele locale să fie calculate diferit, în funcţie de valoarea proprietăţii şi în funcţie de numărul acestora. 

Dacă ai mai mult de o locuinţă în proprietate cu siguranţă vei plăti un impozit mult mai mare decât în prezent.

La fel va fi şi în cazul automobilelor, pentru care autorităţile estimează un impozit care va fi calculat în funcţie de vechimea masinii, de norma de poluare şi capacitatea cilindrica. Mare parte dintre posesorii de automobile din România să plătească taxe cu până la 50% mai mari în anul următor.", susţine consilierul eonomic Adrian Negrescu.

Deşi Guvernul discută despre noi impozite din 2023, salariile şi pensiile nu ştim când vor creşte. Guvernul avea în plan majorarea pensilor în acest an, decizia a fost amânată până la începutul anului viitor când ar urma să fie indexate cu rata inflaţiei. De asemenea executivul discuta şi despre majorarea salariului minim, dar momentan nu ştim ce se întâmplă.

×
Subiecte în articol: taxe locale
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close