Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Informații exclusive din ancheta de la Constanța. Procuror: "Toate cele 7 victime au fost identificate"

Informații exclusive din ancheta de la Constanța. Procuror: "Toate cele 7 victime au fost identificate"

Sadîc Zafer, procurorul de caz din dosarul incendiului de la Constanța, a vorbit, vineri, în exclusivitate, la Antena 3, despre tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase, acolo unde șapte oameni au murit arși de vii.

Informații exclusive din ancheta de la Constanța. Procuror: "Toate cele 7 victime au fost identificate"
de Iulia Gorgorin    |    01 Oct 2021   •   19:19

Un dosar penal pentru ucidere din culpă a fost deschis vineri, la Parchetul Tribunalului Constanța, în urma incendiului, în care şapte oameni şi-au pierdut viaţa.

Procurorul criminalist, Zafer Sadîc, a anunţat, vineri, în cadrul emisiunii News Hour With CNN de la Antena 3, că deja au fost audiaţi câţiva dintre pacienţii care au asistat la tragedie, iar cercetarea la faţa locului este în plină desfăşurare.

"Deja au fost audiate câteva persoane dintre pacienţi, ca să încercăm să ne lămurim despre cauzele producerii acestui eveniment şi vom continua şi în zilele următoare, pentru a afla de unde a pornit incendiul respectiv. Fiind vorba de o cercetare minuţioasă şi o situaţie destul de grea, aici la faţa locului, probabil că va dura cercetarea la faţa locului, undeva între trei şi cinci zile.

Potrivit normelor de procedură penală, urmează să facem auderi de persoane, să dispunem expertize medico-legale şi expertize tehnice, expertize criminalistice, după care, în funcţie de rezultatul tuturor acestor mijloace de probă, putem să formulăm acuzaţii penale la adresa eventualelor persoane găsite culpabile de producerea acestui eveniment. Toate cele şapte victime au fost identificate. Urmează ca în cursul zilei de mâine să fie efecuate autopsiile şi să aflăm care este cauza exactă a fiecăruit deces.

(...) Expertiza tehnică sau cea criminalistică, cu certitudine vor oferi informaţii preţioase  pentru a afla care a fost sursa producerii incendiului, după care verificarea documentelor, declaraţiile persoanelor audiate ne vor lămuri care pesoană a greşit, sau dacă a fost un caz fortuit şi a fost doar o chestiune tehnică incontrolabilă" a declarat Sadîc Zafer, procurorul de caz din dosarul incendiului de la Constanța.

 

×
Subiecte în articol: Constanța incendiu procuror Zafer Sadîc

ȘTIRI

Petrolul rusesc, interzis de astăzi în UE. Ce urmeaza după intrarea în vigoare a embargoului

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close