Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Klaus Iohannis, răspuns exclusiv pentru Antena 3 în criza cerealelor din Ucraina: ”Este o problemă în curs de rezolvare”

Klaus Iohannis, răspuns exclusiv pentru Antena 3 în criza cerealelor din Ucraina: ”Este o problemă în curs de rezolvare”

Președintele Klaus Iohannis, aflat în vizită la Kiev, a răspuns, în exclusivitate pentru Antena 3, cu privire la criza exportului de cereale din Ucraina. Președintele a afirmat că aceasta ”este o problemă în curs de rezolvare”.

Klaus Iohannis, răspuns exclusiv pentru Antena 3 în criza cerealelor din Ucraina: ”Este o problemă în curs de rezolvare”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    16 Iun 2022   •   22:05

Sabrina Preda, corespondentul Antena 3 la Kiev, l-a întrebat pe președintele Klaus Iohannis cu ce soluții vine Guvernul din România pentru rezolvarea crizei exportului de cereale din Ucraina, care afectează nu doar România, nu doar țările din Uniunea Europeană, ci zeci milioane de oameni.

”Este o problemă pe care aș putea să o definesc ca fiind în curs de rezolvare. Trebuie să înțelegem de unde am pornit.

Schimburile comerciale între România și Ucraina nu au fost foarte intense, iar tranzitul mărfurilor ucrainiene prin România a fost, aș putea să spun, chiar foarte redus până acum câteva luni de zile, iar tranzitul mărfurilor care sosesc în România sau din România care merg în Ucraina nu a fost foarte intens.

Toate aceste lucruri s-au schimbat foarte repede. Este nevoie de noi linii de logistică, este nevoie de noi puncte de trecere a frontierei și toate acestea sunt în lucru.

Ca să vă dau un exemplu, poate concret și legat de ce s-a discutat și astăzi, tranzitul grâului din Ucraina la Portul Constanța. Am avut doar în ultima lună de zile o creștere a acestui tranzit cu 400%, deci de patru ori mai mult.

Este ceva impresionant, dar până când reușim să avem aceeași creștere și pe cale rutieră, pe Dunăre, pe cale ferată, este evident că e nevoie de investiții. Am discutat și astăzi cu președintele Zelenski aceste chestiuni și vom lucra în continuare la ameliorarea acestor situații”, a spus președintele Klaus Iohannis.

×
Subiecte în articol: cereale Ucraina Klaus Iohannis
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close